SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fenerbahçe'ye Tanıdık İsim

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:24:34
Fenerbahçe'ye Tanıdık İsim
A- A+ PAYLAŞ

Fenerbahçe Kulübü, Ersun Yanal'ın ayrılmasının ardından futbol A takımı teknik direktörlüğüne daha önce Malatyaspor'da da görev yapan İsmail Kartal'ı (soldaki) getirdi. Sarı-lacivertli takımda dört yıldır antrenörlük görevi yapan Kartal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 1907 tribün salonunda düzenlenen törende, yeni görevi için sözleşmeye imza attı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde İsmail Kartal ile sözleşme imzalandı. İmza törenine tecrübeli teknik adamın yanı sıra Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ve CEO Hasan Yılmaz katıldı.

“KARTAL HAK ETMİŞTİR”

Sarı-lacivertli takımda yardımcı antrenörlük görevini üstelenen İsmail Kartal’ın sözleşme imzalayacağını hatırlatan Yıldırım, “Kendisi ile hiçbir pazarlık yapmadık. Daha sonra açıklanacaktır. İsmail Kartal, Fenerbahçe’de teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır. Fenerbahçe’nin çocuğu, eski oyuncusu gözüyle bakmıyoruz. Yönetim olarak her türlü değerlendirmeyi yaptık ve Fenerbahçe’yi İsmail Kartal ile devam ettirmeye karar verdik. Kendisinden önce ne Aykut Kocaman ne Zico ne Ersun Yanal Türkiye’de hiçbir takımda şampiyon olamamışlardır. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmışlardır. Ama kendileri yapmamışlardır. Bu bir ekip işidir. Kimse ben şampiyon yaptım demesin” diye konuştu.

Yıldırım, artık Fenerbahçe’de yetkili ismin İsmail Kartal olduğunu vurgulayarak, “Kendisi ile uzun yıllar beraber çalıştık. Başarı İsmail Hoca’nındır. Başarısızlık ise Aziz Yıldırım ve yönetimindir” ifadelerini kullandı.

İSMAİL KARTAL: “BU GÖREVİ SEVE SEVE KABUL ETTİM”

Sarı-lacivertli takımın yeni teknik direktörü İsmail Kartal ise başkan Aziz Yıldırım ve yönetime teşekkür ederek, “Bu görev için çok çalıştım ve çok bekledim. Bir değişiklik ve bir ayrılık oldu. Bütün bilgi birikimlerimi takıma yansıtarak, inanarak, kenetlenerek yolumuza devam edeceğiz. Bu görevi seve seve kabul ettim. Bazılarının kafasında soru işaretleri olabilir. 4 senedir bu takımın içindeyim. Çalışma arkadaşlarımla kendimizi sürekli yeniledik ve geliştirdik. Fenerbahçe için neler yapılabilir, neler yapılmalı hepsine hakim olduğumu söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“HEP SESSİZ DURUP İŞİMİ YAPTIM”

Tecrübeli teknik adam, bugüne kadar hep sessiz bir duruşu olduğunu ifade ederek, “İsmail Kartal bugüne kadar hep sessiz durup işini yapmıştır. Bundan sonra da sessiz kalıp şampiyonluğa odaklanacağım. Takıma katacağım şeyler İsmail Kartal’ın duruşu ve tecrübeleri olacaktır. Tekrar camiama, başkanıma, yöneticilerime, herkese teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’nin başarısı için elimden geleni yapacağım” açıklamasında bulundu.

MALATYASPOR'DA DA GÖREV YAPTI..

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Karabükspor'u çalıştırarak yapan,  İsmail Kartal, ardından Sivasspor'un başına geçti ve Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. 

Esmerliği nedeniyle lakabı "Arap İsmail" olan İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak, Hayati Palancı'nın yerine Malatyaspor'un başına geçmişti. Ardından Malatyasporu bırakıp Fenerbahçe tvde yorumculuğa başladı. 2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor'da teknik direktörlük görevinde bulundu.

2008-2009 sezonunda Süper Lig'inde Hacettepe'yi çalıştırdı. Teknik adam olarak çıktığı ilk maçında ise Beşiktaş'a karşı 2-3 kaybetti. 2009-2010 sezonunun 2.yarısında bank asya 1. lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nu çalıştırmıştır. Başarılı bir çıkış göstererek Mersin İdman Yurdu'nun lige tutunmasını sağladı.

2010-2011 sezonu itibariyle Fenerbahçe teknik direktör Aykut Kocaman'nın yanında yardımcı antrenör olarak görev yaptı.

İLK ANTRENMAN..

Ersun Yanal'ın istifasının ardından Fenerbahçe teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal, bu akşam takımın başında ilk antrenmanına çıktı. 

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde gerçekleştirilen antrenman öncesi futbolcularla bir toplantı yapan teknik direktör İsmail Kartal, oyunculara yeni antrenörleri tanıttı. Daha sonra oyunculara bir konuşma yapan Kartal, "Yıllardan beri birlikteyiz. Görev değişikliği oldu. Hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Futbolculuktan gelen bir teknik adamım. Sizleri çok iyi tanıyorum. Zorlu ve önemli bu sezon öncesinde sizlere güveniyorum. Hep birlikte bu işi başaracağız" dedi.

Futbolcular da yeni hocalarına yeni görevinde başarılar dilerken, "Allah utandırmasın" dediler.

Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde yapılan antrenman koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. Ardından 3 gruba ayrılan futbolcular, 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptılar. Daha sonra 3’erli gruplara ayrılan oyuncular iki sahada yaptıkları hücum ve defans organizasyonları ile antrenmanı tamamladılar.

İSMAİL KARTAL'IN TEKNİK EKİBİ DE BELLİ OLDU

Bu arada sarı-lacivertli takımın yeni teknik direktörü İsmail Kartal'ın teknik ekibi de belli oldu. Kartal'ın ekibi şöyle: "Yardımcı antrenör ve kaleci antrenörü Murat Öztürk, yardımcı antrenör Zeki Göle, yardımcı antrenör Mete Soygül, kondisyoner Fatih Yıldız, analiz uzmanı Melikşah Sezgin."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız