SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Fen'siz Kaldı!

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Fakültesi Zootekni(*) bölümü mezunu olmasına karşın, Cemal Akın döneminde Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen, Ahmet Çakır'ın belediye başkanı seçilmesinin ardından birkaç kademe birden terfi ederek belediye başkan yardımcılığına getirilen, uzmanlığıyla hiçbir ilgisi olmayan Fen İşleri Müdürlüğü'nün de kendisine bağlandığı Abuzer Kabakaş'tan, yapılan son düzenlemeyle Fen İşleri Müdürlüğü'nün alındığı öğrenildi.

 

Daha önce İstanbul- Zeytinburnu belediyesinde görev yaptığı bildirilen Kabakaş, Cemal Akın'ın belediye başkanlığı döneminde Malatya Belediyesi'ne geçmiş, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde, şeflik düzeyinde olan İhale İşleri biriminin başına getirilmişti. Bu görevlendirme ile Kabakaş'ın müdahil olduğu birçok iş- işlem, ihale tartışma ve haber konusu olmuştu. Kabakaş, Ahmet Çakır'ın Belediye Başkanlığı görevine seçilmesinden sonra anlaşılamayan bir şekilde, birkaç kademe birden terfi ettirilerek Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş, bu görevlendirme de eleştiri konusu olmuştu. Belediye bünyesindeki bazı görevlilerin Kabakaş'ın sorumluluk alanlarına tepki gösterdikleri, birim değiştirdikleri öne sürülmüştü.

 

Malatya Belediyesi'nde, Vergi Dairesi Başkanlığı Vergi Denetmenleri Bürosu Başkanı olan Mehmet Fatih Güven'in kurum değiştirerek başkan yardımcılığına getirilmesiyle, yardımcılar arasında görev dağılımının yeniden yapıldığı bildirildi. Belediyenin en önemli ve yatırımcı birimi olan Fen İşleri Müdürlüğü'nün, son görev dağılımında, Kabakaş'ın sorumlululuğundan alındığı öğrenildi. Fen İşleri Müdürlüğü, mühendis olan başkan yardımcılarından Ahmet Ceyhan'a bağlanırken, Abuzer Kabakaş'a; Park ve Bahçeler, Asfalt ve Yol, Mezarlıklar, Veteriner, APK ile Savunma Müdürlüklerinin yanı sıra Ölçü ve Ayar Memurluğu'nun bağlı olduğu öğrenildi.

 

Bu arada, Çakır'ın başkanlığa getirilmesinin ardından Belediye İnsan Kaynakları Müdürü iken Satın Alma Müdürlüğü'ne atanan Ahmet Ünver'in son düzenlemeyle Emlak İşleri Müdürlüğü'ne atandığı, Emlak İşleri Müdürü Muhittin Turan'ın ise Satınalma Müdürü olduğu bildirildi.

 

Öte yandan, Fen İşleri Müdürlüğü'nde görevli iken, Makine İkmal Müdürlüğü'ne mühendis olarak geçen mühendis Mehmet Keser'in de Fen İşleri Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği haber alındı.

 

(*) ZOOTEKNİ NEDİR: Zootekni, hayvan türlerine göre en ucuz, en kolay, en bol üretim tekniğinin nasıl gerçekleştirileceği, değerlendirileceği ve devam ettirileceğine yönelik bilim dalı. Veteriner fakültelerinde ve ziraat fakültelerinin zootekni bölümlerinde Zootekni I (Genel Zootekni, koyun yetiştiriciliği, sığır yetiştiriciliği), Zootekni II (atçılık ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği), laboratuvar hayvanları yetiştiriciliği, hayvan davranışları, hayvan psikolojisi, arıcılık, kürk hayvanları yetiştiriciliği, kedi-köpek yetiştiriciliği, hayvan ıslahı, biyoistatistik, genetik gibi dersler verilmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız