SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ferahlık Veren Bir İlçemiz"

0
Güncellendi - 2017-11-13 04:47:31
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ali Kaban, Darende ilçesine giderek çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Vali Ali Kaban ilçeye beraberinde İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen ile birlikte ilçeye varışında ilk önce Darende Kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakamlık önünde İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Süleyman Eser ve daire amirleri tarafından karşılandı.

Vali Kaban burada Kaymakam Zengince'den ilçenin tarihi, coğrafi yapısı, nüfusu, sosyal yaşamı, kültür, turizm, eğitim, tarım konularında bilgi aldı.

Darende'nin tarihi, doğası ve inanç turizmi ile önemli bir ilçe olduğunu belirten Kaban, eğitim başta olmak üzere tüm yatırımların hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Daha sonra Darende Belediyesine geçen Vali Ali Kaban, Başkan Eser'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaban ve beraberindeki heyet daha sonra Cuma namazı için Somuncu Baba Külliyesi'ne gitti.

Külliyede, Somuncu Baba Hazretleri ve Hulusi Efendi Hazretleri'nin kabirlerini ziyaret eden Kaban, daha sonra Özel Somuncu Baba Tanıtım Merkezi Müzesini gezdi.

Öğlen yemeğinde Başkan Eser'in konuğu olan Vali Ali Kaban daha sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur´an Kursu, Kent Müzesi, Darende Belediyesi Çini Atölyesi, Kudret Havuzu ve Hamidiye Çarşısı’nı gezdi.

Gazetecilere ilçeden ayrılmadan evvel açıklamada bulunan Kaban, fırsat buldukça ilçeleri ziyaret ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Gördüğümüz kadarıyla ilk edindiğimiz intiba güzel, manevi havası ile ferahlık veren bir ilçemiz. Darende bölgemiz için, gerek tarih gerek kültür gerek yetiştirdiği insan yapısı itibariyle önemli bir merkez konumunda. Burada hakikaten o tarihin kültür ile karışmış olduğu insan üzerindeki etkisini her şekilde hissediyorsunuz. İlçemizin içinden geçen Tohma Çayı da ayrı bir güzellik veriyor. Ben Darendeli hemşehrilerimize selamlarımı yolluyor, sağlık ve sıhhat diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız