SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ferhat Kiraz EYMS'ye 1.5 Yıllığına İmza Attı

0
Güncellendi - 2017-01-20 22:17:45
Ferhat Kiraz EYMS'ye 1.5 Yıllığına İmza Attı
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, Süper Lig ekibi Kasımpaşa’dan Ferhat Kiraz’ı transfer etti. Kiraz, anlaşma sonrası Malatya’ya gelerek, kendisini sarı kırmızılı renklere bağlayan imzayı attı. Ferhat Kiraz'ın, Cumartesi günkü Mersin İdmanyurdu maçında yeralamayacağı öğrenildi.

  Sivasspor maçı sonrası teknik direktör İrfan Buz’un ‘transfer istiyorum’ isyanı üzerine harekete geçen yönetim, Buz’un eski öğrencisi 28 yaşındaki sol açık Ferhat Kiraz ile anlaşma sağladı. Kasımpaşa forması giyen Kiraz ile her konuda anlaşmaya varan yönetim, tecrübeli futbolcuya imzayı Malatya’da attırdı.

  Altın Kayısı Ramada Otel’de düzenlenen imza törenine, Evkur Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek de katıldı.

“FERHAT KİRAZ ŞAMPİYONLUĞA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

  Kulüp Başkanı Adil Gevrek, herkesin çilek transferi beklerken, kiraz transferi yaptıklarını ifade etti.

  Gevrek, daha önceki transferleri İstanbul’da yaptıklarını anımsatarak, Ferhat Kiraz’ın imza törenini Malatya’da gerçekleştirdiklerini kaydetti.

  Ferhat Kiraz’ın transferinin Yeni Malatyaspor’a hayırlı olması temennisinde bulunan Gevrek, “Takımımıza katkı sağlayacağına inandığımız bir kardeşimiz. Şampiyonluk yolunda takıma çok büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah en kısa sürede hem takıma hem de şehre uyum sağlar. Şampiyonluk yolunda da çok büyük bir pay sahibi olacağına inanıyorum” dedi.

Gevrek, daha önce iki transfer yaptıklarını kaydederek, “2 ya da 3 transfer daha yapmayı planlıyoruz. Ama yapacağımız transferlerin kesinlikle üst düzey, takıma büyük katkı sağlayacak transferler olmasını istiyoruz. Burada arkadaşlarımız ‘transfer çilek mi olacak?’ demişti ama biz ‘kiraz’ transferi yaptık. Transferlerde hassas davranıyoruz. Ferhat’ın kalitesi ve kariyeri belli, Süper Lig’de kariyeri olan bir kardeşimiz. Şampiyonluk yolunda o da alimize katıldı” diye konuştu.

  Gevrek, Kiraz’ı bonservisi ile aldıklarını ve 1,5 yıllık bir sözleşme imzaladıklarını söyledi.

“ŞAMPİYONLUĞA KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM”

  Evkur Yeni Malatyaspor’un yeni transferi Ferhat Kiraz ise, Yeni Malayaspor’un hedefleri olan bir takım olduğunu belirterek, takımın Süper Lig hedefiyle bir kadro kurduğunu ifade etti.

Kiraz, dışarında da Yeni Malatyaspor’un hedefinin çok net görüldüğünü belirterek, “Ben de bu doğrultuda hedeflerimizin örtüştüğünü düşünüyorum. Hem benim şampiyonluk yaşama isteğim hem Malatyaspor’un önündeki hedefler doğrultusunda örtüşüyoruz. İrfan hoca ile birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Başkanımızla görüşmemize karşılıklı hedeflerimiz ve başarıya olan açlığımız bu olayın gerçekleşmesinde önemliydi. İnşallah benim hedefim bir başarıya, şampiyonluğa katkı sağlamak. Hem kendi hem de Yeni Malatyaspor’un değerine katkı sağlayıp, takımı Süper Lige çıkartmak istiyorum. Bu hedefi gerçekleştirdikten sonra Yeni Malatyaspor istediği sürece de amacım burada kalıcı olmak” dedi.

TFF 1. LİGİ İYİ BİLİYOR

Kiraz, TFF 1. Ligi yakından tanıyor. 1. Lig’de 99 karşılaşmaya çıkan kiraz 30 gol kaydederken, 1’de asit yaptı.

TFF 1. Lig’de Karşıyaka ile Play-Off maçına çıkan Kiraz, 2 maçta 223 dakika görev aldı ve 1 gol atma başarısını gösterdi.

TFF 1. Lig’de Haacettepespor’da 12 maçta 801 dakika görev alan Ferhat Kiraz, 2 gol kaydetti.

Karşıya formasıyla 17 maçta bin 911 dakika görev alan yetenekli futbolcu, 6 gol atma başarısını gösterdi.

Boluspor’da 60 maçta 5 bin 17 dakika sahada kalan Kiraz, 22 gol atarken, 1’de asist yaptı.

SÜPER LİG’DE 8 GOL, 7 ASİST

Ferhat Kiraz, Süper Lig’de Gençlerbirliği, Kasımpaşa ve Bursaspor takımlarının formalarını giydi. Kiraz, üç takımda toplam 4 bin 239 dakika görev alırken, 8 gol attı, 7’de asist yaptı.

Tecrübeli futbolcu, 223 maçta 14 bin 163 dakika görev alırken 44 gol attı, 9’da asist yaptı. Kiraz, 19 sarı, 2’de kırmızı kart gördü.

EN DEĞERLİ FUTBOLCU SEÇİLDİ

Kasımpaşa’da bu sezon 10 maçta forma giydi ve 2 asiste imza attı.  28 yaşındaki futbolcu, daha önce Gençlerbirliği, Karşıyaka, Boluspor ve Bursaspor formalarını giydi.

Kiraz, Haziran 2006’da Hollanda’da düzenlenen turnuvaya Gençlerbirliği’nin 17 yaş altı takımında katıldı ve turnuvanın en değerli futbolcusu seçilmişti.

Orta sahanın her iki kanadında hücuma dönük olarak görev yapan tecrübeli futbolcu, adam eksiltme konusundaki becerisi, hızlı koşuları ve kanat oyuncusu olmasına rağmen golcü özellikleriyle dikkat çekiyor.

Ferhat Kiraz'ın, lisansı ile ilgili işlemlerin maç saatine kadar yetişemeyecek olması nedeniyle Mersin İdmanyurdu maçında yeralamayacağı bildirildi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Beko Bornova (7 yıl önce)
    Kaliteli Oyuncu isabetli bir transfer...Mersin maçını izledim saha sıkıntılı bir an önce yeni stadın bitmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumcu (7 yıl önce)
    Eger eski formundaysa çok iyi futbolcu. Suratli teknik ve zeki. Biraz agresif. Biraz da çalimi çok sever.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Işte bu isabetli transfer hayırlı olsun emekli maasimi ayin birinde aliyorum toplamda 1.265. Tl oldu 165 tl sini malatyasporun hesabına yatıracağım çünkü malatyaspor aşkı bende bambaşka bir yerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktuğ Bey (7 yıl önce)Osman isimli kullanıcı yorumuna
    Ne güzel Osman Bey, keşke diğer gerçek taraftarlar da sizin gibi böyle fedakâr davranabilse.
    0
    0
    Yanıtla
  • Michail (7 yıl önce)
    Tskrler baskan iyi transfer ferhat kardesimize hosgeldin diyelim insallah bizleri utandirmaz simdi sira ayite de baskanim alalim ayiteyi cok faydali olcaktir o da bu ligi taniyor orta sahada sedatin yerine bi oyuncu alalim sedat her macta walla yaşlandirdi bizi her mac ayagina top geldikce eywaahh ediyoz onun yerine ya hamit ya besiktas tan aras özbiliz ya veli kavlak yada yabanci bi transfer şart sizlere guvenimiz sonsuz bizlerin futbol aşkini malatya aşkini bitirmeyin saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (7 yıl önce)
    Başkanımıza teşekkürler ayyite
    0
    0
    Yanıtla
  • Başefendi (7 yıl önce)
    Emeğinize sağlık başkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    hayirli olsun camiayaya tsk Başkan tsk sportif ali ravciya iyi bir golcu birde orta saha kim tutar seni malatyam yonetime tskler yolun sonu sampiyonluk
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Hayirli olur insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Hayirli olsun hos geldin kirazin yaninda biraz da kaysi o zaman kim tutar seni Aslan MALATYA tesekürler hocaya ve baskana
    0
    0
    Yanıtla
  • OSMAN (7 yıl önce)
    bu transferler devam ederse takım uçar
    0
    0
    Yanıtla
  • Şafak Tamer Mor (7 yıl önce)
    Hadi hayırlısı helal olsun başkanımıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Yalçın Aslan (7 yıl önce)
    Hayırlı Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    bos transferr
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Tebrikler başkan emeğine sağlık şimdi eğer mümkünse ayiteyide isteriz gerçekten işi bitiririz haydi başkanım sen istersen olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun iyi futbolcu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mete (7 yıl önce)
    Tebrikler başkanım helal olsun sana bir kaç kendini bilmez bu saatte n sonra daha az eleştirirler seni
    0
    0
    Yanıtla