SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ferhat Tunç'a 2 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:10:46
Ferhat Tunç'a 2 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ
Tunceli’de gectiğimiz yıl düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı’ndaki konuşma nedeniyle hakkında  MKP (Maoist  Komünist Partisi) terör örgütünün propagandası yapmak suçundan  CMK 250.Maddesi ile yetkili Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan sanatçı Ferhat Tunç Yoslun, 2 yıl hepis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren Tunç, " Burada ceza sanatçıya ve  ifade ve düşünce özgürlüğüne verilmiştir" dedi.
 
3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen  davada tutuksuz yargılanan Ferhat Tunç Yoslun son savunmasında, " Ben otuz yıllık bir sanatçıyım muhalif kimliğimle bilinen ve bu şekilde tanınan bir kişiyim. Toplumdaki bu yerimizde zorunluluktan kaynaklanan bir durumdur. Ben daha önce söylediğim şarkılardan dolayı DGM'lerde ve bazı mahkemelerde yargılandım ancak geldiğimiz aşamada açılan bu davada görüldüğü üzere mantık ve zihniyetin değişmediği görülmektedir. 1 Mayıs 2011 tarihinde yapmış olduğum konuşma bir bütün olarak ele alınıp değerlendirildiğinde, herhangi bir suç unsurunun olmadığı anlaşılacaktır. Ancak konuşma içeriğinden cımbızlama yapılarak suçlama yapılmıştır. Tunceli ilinde MKP seçimi boykot etmiştir. Boykot olmasaydı seçim sonucu değişik olabilirdi ben şu anda burada değil Meclis'te olurdum. Açılan dava ve uygulanan süreçte göstermektedir ki konuşan insanlar susturulmaktadır. Oysa ki bu ülkede ileri demokrasinin tesis edilmesi gerekmektedir.Terörle mücadele Yasısı muhalifleri susturmak için oluşturulmuş bir yasadır. Yapmış olduğum konuşma ve eylemin, düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Burada ifade etmek istiyorum son zamanlarda yapılan operasyonlar, KESK'e yapılan operasyon ve baskınlar bulunan süreci özetlemektedir. Bizim bütün mücadele ve amacımız insanların ölmediği, şiddetten arındırılmış bir Türkiye'dir. Bu amaçla hareket ediyoruz, herşeye rağmen eşitlik ve özgürlük anlamında umutluyuz. Ben sanatımı bu amaçla yapıyorum.  Mahkemenizden ceza çıkması halinde bir sanatçı ve mücadelesi cezalandırılmış olacaktır. Mahkemenizden olumlu ve özgürlükçü bir karâr çıkacağını umuyorum, beraatimi istiyorum"dedi
 
Duruşmada savcı Ferhat Tunç Yoslun'un propaganda suçundan cezalandırılması talebinde bulundu.
 
Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, davada kararını açıklayarak Ferhat Tunç Yoslun'un  MKP terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu işlediğinin anlaşıldığı gerekçesiyle eylemine uyan 3713 Sayılı Yasanın 7/2 maddesi suçundan 2 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti cezada indirime getmedi.
 
Duruşma sonrasında adliye  önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan  sanatçı Ferhat Tunç Yoslun, " Burada cezalandırılan  sanat ve sanatçının kendisidir. Olumlu bir karar bekliyordum ancak kendilerinden olmayan ve kendileri gibi düşünmeyenlere yönelik cezalandırmalar devam ediyor. Seçim sürecinde yaptığım konuşmam MKP propagandası olarak  değerlendiriliyor. Savunmamda da belirttiğim gibi eğer seçim döneminde benim propaganda yaptığım öne sürülen MKP seçimleri boykot etmemiş olsayldı ben bugün belkide Mecliste olacaktım. Karar siyasidir.30 yıldır muhalif sanatcı kimliğimden geri adım atmayı düşünmüyorum" dedi.
 
Tunç'un avukatı  Ercan Kanar'da adliye çıkışındaki açıklamasında, kararı Yargıtay'a götüreceklerini, Yargıtay'ın da kararı onaması halinde dosyayı AİHM'ye taşıyacaklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız