SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Feribot Kazasında Ölenlere Anma..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 yıl önce Karakaya Baraj Gölü'nde meydana gelen feribot kazasında hayatını kaybeden 13 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

29 Ağustos 2002 tarihinde Atabey İskelesi yakınlarında, Baskil ile Malatya arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan Baskil Kaymakamlığı'na ait feribotun alabora olması sonucu 13 kişi hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden 13 kişiden 2'sinin cesedi tüm aramalara rağmen bulanamamıştı.
Kazada hayatını kaybeden vatandaşlar, Atabey İskelesi'nde düzenlenen törenle anıldı.

Anma törenine, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, Elazığ Vali Yardımcısı Osman Sarı, Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş, AKP Elazığ İl Başkanı Nurettin Kılınç, yakınlarını kaybeden aileler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Acımız büyük. Dünden bugüne yapılabilecek ne varsa üzerine gittik, ama sahip çıkılmadı. Bir feribot istemimiz vardı. Buna Ulaştırma Bakanlığı da sıcak baktı ama olmadı" dedi.

Milletvekili Ali Osman Başkurt ise, "Bu konuda çok şey söylendi, yazıldı çizildi. Olay olduğunda biz iktidar olmamıştık. Olay sonrası teşkilatla buraya geldik. Bir defa ihmalin; vaktiyle tren köprüsü yapılırken, karayolu köprüsü yapılmamasında aranması lazım. Bu o zamanki siyasilerin hatasıdır. Eğer suçlu arıyorsak bazı şeylerin altını çizmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından baraj gölüne karanfiller atıldı. Öte yandan, Baskilliler Derneği adına yapılan açıklamada, "13 vatandaşımızı kaybettiğimiz günden beri gerek iktidar partisi, gerek sivil toplum örgütleri kayda değer bir ilerleme sağlayamadı" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız