SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Feryatlar Yürek Dağladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:50:42
Feryatlar Yürek Dağladı
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’daki ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne Malatya’dan giden ve bombalı saldırıda hayatını kaybeden Canberk Bakış, Eren Akın, Kasım Otur ve Mehmet Hayta'nın cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehir Mezarlığı morgundan alınan Canberk Bakış’ın (20) cenazesi, helallik alınmak üzere evinin bulunduğu Beydağı Mahallesine (Beydağı Beldesi) götürüldü.

Cenazenin eve getirilişi esnasında baba Abdullah, anne Naime, ağabeyi Burak ve ablası Berivan Bakış gözyaşlarına boğuldu.

Bakış’ın ablası Berivan Bakış, “Kardeşimi çıkarın oradan. Orası ona yakışmıyor” diyerek ağıt yakarken, yerel sanatçı olan babası Abdullah Bakış ise, “Benim oğlum yiğitti, mertti” dedi. Canberk Bakış’ın cenazesi, Beydağı Mahallesi’nde kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi.

20 yaşındaki Canberk Bakış’ın Adnan Menderes Üniversitesi 2 yıllık Maliye Bölümünü bu yıl kazandığı, Ankara’daki mitinge öğrenim gördüğü Aydın’dan katıldığı öğrenildi. 

İnönü Üniversitesi’nde hemşirelik okuyordu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Gençlik Kolları üyesi olduğu belirtilen 19 yaşındaki Eren Akın’ın cenaze namazı Şehir Mezarlığı’nda kılındı.

  Oğlunun tabutuna sarılan anne Gülay Akın, “Eren bu sana yakışmıyor” diyerek, ağıt yaktı. Tabutun önündeki oğluna ait fotoğrafı öperek, bağrına basan acılı anne, cenaze namazı kılındığı esnada da tabutun başından ayrılmadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Gençlik Kolları üyeleri tarafından tabutunun üzerine kırmızı karanfil bırakılan Eren Akın’ın cenazesi, Şehir Mezarlığı’nda defnedildi.

Akın’ın İnönü Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nü bu yıl kazandığı ve gençlik kolları üyelerine “Ankara’ya gidip gelelim, üniversiteye birlikte gidelim olur mu?” dediği kaydedildi. 

“Oğlum sana kim vurdu?” 

 Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Malatya Şubesi eski Başkanı Kasım Otur’un (48) cenaze namazı Şehir Mezarlığı’nda kılındı. Otur’un annesi Güley Otur, “Oğlum kalk, sana kim vurdu” diyerek, ağıt yaktı.

Otur’un tabutunun üzerine kırmızı karanfil bırakılırken, annesi tabutun başında ağıt yaktı. ‘Benim oğlum burada beni çağırıyor. Oğlum sen ne yaptın? Oğlum kim vurdu sana? Bana söyle, ben de senin intikamını alırım. Oğlum kim yaptı?” diyen anne Güley Otur, oğlunun fotoğrafını öptü.

Otur’un cenazesi, öğlen namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Cenazenin götürülüşü esnasında bir grup, “Kasım yoldaş ölümsüzdür. Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek, Yaşasın Halkların Kardeşliği” şeklinde sloganlar attı.

Otur’un evli ve bir çocuk babası olduğu kaydedildi. 

Kasım Otur’un cenaze törenine Vali Süleyman Kamçı, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal,İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, MHP Milletvekili Adayı Şinasi Kazancıoğlu, CHP Milletvekili Adayı Erdem Aslanoğlu, HDP Milletvekili Adayı Aydın Erdoğan, MHP, CHP ve HDP İl Yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

HAYTA TOPRAĞA VERİLDİ

Ankara’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 21 yaşındaki Mehmet Hayta,'da  toprağa verildi. 

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 2. sınıf öğrencisi olduğunu kaydedilen Hayta’nın cenazesi karayoluyla Malatya’ya getirildi. CHP Malatya Gençlik Kolları üyesi Hayta’nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi. Hayta’nın annesi Gülseren ile babası Osman Hayta ayakta durmakta güçlük çekti.  

Cenaze namazına CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız’da katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız