SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Feryatlar Yürek Dağladı

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:07:25
Feryatlar Yürek Dağladı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane mitinginde görev alan ve dönüş yolundaki kazada şehit olan polis memurları Fatih Çevik (31), Beşir Kurt (40) ve Emrah Horoz (31) için Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Törene; şehit polislerin aile ve yakınları, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necat Özdemiroğlu, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, İlçe Belediye Başkanları, askeri erkan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saat 15.00'te başlaması planlanan tören, Sivas'la bağlantıyı sağlayan Malatya- Hekimhan yolunun bozuk olması yüzünden cenazelerin Gürün üzerinden getirilmesi nedeniyle ile 2 saat gecikmeli başladı. Emniyet müdürlüğünün bahçesine gelmeye başlayan şehit yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Polis memurları, şehit meslektaşlarının yakınlarını sakinleştirmeye çalışırken, sağlık ekipleri de hazır bulunduruldu.

2.5 Aylık Bebeğiyle Katıldı

Törene 2.5 aylık Elif Sema isimli bebeğiyle katılan, Şehit Fatih Çevik'in eşi Hilal Çevik, sinir krizi geçirdi. Devamlı eşinin resmini öperek ağlayan Hilal Çevik, eşiyle son kez kazanın olduğu gün saat 00.15'te telefon ile görüştüğünü söyleyerek, "Bu nasıl bir gün!.. Bana 'sen eksik yanımdın' derdi. Şimdi ben eksik kaldım. Hep üç çocuğumuzun olmasını isterdi. 2.5 ay önce bir kızımız olmuştu. Ben onsuz ne yaparım" diyerek ağıtlar yaktı.

Şehit polis memuru Beşir Kurt’unda 10 yaşındaki oğlu Bahadır da yine törende hazır bulundu.

Gözyaşları Sel Oldu

Tören alanına gelen Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise şehit yakınlarına başsağlığı dileyerek, onları sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 cenaze aracı ile getirilen şehitlerin naaşları, tören alanındaki yerlerine konuldu. Saygı duruşunun ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu, ardından Malatya Müftüsü Ümit Çimen tarafından dua okundu. Törenin bitmesinin ardından şehit yakınları, tabutlara sarılarak gözyaşı döktü. 

Törenden sonra şehit polis Fatih Çevik’in cenazesi memleketi Mersin’e, şehit polis Emrah Horoz’un cenazesi ise memleketi Elazığ’a gönderildi.

Malatyalı şehit polis memuru Beşir Kurt ise Salı günü öğle namazını müteakip Şehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verilecek.

Çelenk Gönderdiler

Cenaze törenine çelenk gönderenler şunlar:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Tunceli Valiliği, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Orhan Kar,  İnönü Üniversitesi Rektörlüğü,  CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Barosu Başkanı Eyüp Kutlubay, Malatya Polis Meslek Yüksek Okulu,

HABER-FOTO: Levent BARIŞ,Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız