SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Festival Dolu Dolu Geçecek'

0
Güncellendi - 2018-11-08 04:45:03
'Festival Dolu Dolu Geçecek'
A- A+ PAYLAŞ

Uluslararası Malatya Film Festivali’nin Direktörü Suat Köçer, 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin birçok yeniliklerle 9 Kasım'da başlayacağını ifade etti.

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Malatya Valiliği’nin katkılarıyla 9-15 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 8. Malatya Uluslararası Film Festivali’nin tanıtım toplantısı Malatya'da gerçekleştirildi.

 Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Noğay, "9-15 Kasım tarihleri arasında Türkiye A klasmanında gerçekleştirilen film festivali icra edilecek. Gün gün icra edilecek programların detayını aktarmak için bir araya geldik. Bu programın önemini tekrardan anlatmaya gerek yok. Konunun önemine vakıfsınız. Malatya olarak hem uluslararası hem de yerli ve yabancı misafirlerimizi en iyi şekilde konuk edeceğiz. Programın genel organizasyonu açısından bir ekip oluşturduk. Programa ulaşım açısından yeni ek seferler düzenleyeceğiz" dedi.

 Uluslararası Malatya Film Festivali’nin Direktörü Suat Köçer, festival biletlerinin satışa sunulduğunu ifade ederek, Avşar ve Yeşil Sinemaları'nın gişelerinden temin edilebileceğini kaydetti.

 Festival gazetesi çıkarttıklarını belirten Köçer, festivalde geçen yıl ve bu yılla ilgili paylaşımlar, röportaj ve festival film çizelgesinin olduğunu söyledi.

 Köçer, 7. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenledikleri 'Türk Sineması'nda Yerel Kodlar' sempozyumun kapsamındaki tartışmaları kitap haline getirip, kalıcı hale getirdiklerini belirtti.

 9 Kasım Cuma günü film gösterimlerine başlanacağını kaydeden Köçer, "Gala'da Onur Ödüllerini takdim edeceğiz. Usta oyuncular Şener Şen ve Perran Kutman ile yönetmek Osman Sınav'a Onur Ödülü takdim edeceğiz. İki tane Türk Sinemasına Katkı Ödülümüz var. Bunlardan birisi 1960 yılların sonlarından buyana Türk sinemasına laboratuar ve mutfak anlamında çok ciddi katkıları olan Fonu Filme ve Malatya'nın çok kıymetli sinema işletmecisi Hüseyin Yeşil'e bu ödülleri takdim edeceğiz. Türk sinemasının makyaj, kostüm gerektiren işlerin çoğunda bulunan makyör Derya Ergün'e ödülünü takdim edeceğiz" dedi.

 Köçer, festivalin açılış gecesinde, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın, usta oyuncu Şener Şen’e ‘Onur Ödülü’nü takdim edeceğini ifade ederek, şunları söyledi: "Cem Yılmaz'ın aynı zamanda gündüz bir programı olacak. Avşar Sineması'nda 14.00'da Arif V216 filminin gösterimi olacak. Gösterimin hemen sonrasında Cem Yılmaz ekibiyle beraber söyleşi yapacak. Perran Kutman'a ödülünü Şerif Sezer takdim edecek. Osman Sınav'a ödülünü, oyuncu Mehmet Aslantuğ takdim edecek. Osman Sınav'ın Cumartesi günü İnönü Üniversitesi'nde bir programı olacak. 'Usta Öğrenci Bulaşması' kapsamında öğrencilerle bir araya gelecek ve 'Yalancı' filmini göstereceğiz ve filmden sonrada Osman Sınav, gençlerle sohbet edecek" diye konuştu.

 Bu yıl 'Öğrenciler Festivalde' projesinin hayata geçireceklerini anlatan Köçer, "Bizim çok kıymet verdiğimiz bir yenilik. Türkiye'nin on ayrı üniversitesi bu yıl festivale dörder öğrenci ve bir akademisyen ile katılıyorlar. Öğrenciler film seyredip, eğitimlere katılacaklar. Usta isimlerle tanışma ve sohbet etme fırsatı bulacaklar. İstanbul, Ankara, İzmir ve bazı şehirlerden öğrenciler katılacak" ifadelerini kullandı.

 Köçer, festivalde bu yıl TRT Belgesel Kuşağı'nın olacağını da kaydederek, "Beş belgesel Avşar ve Yeşil Sinemada seyirciyle buluşacak" dedi.

 Festivalin bu yılki konuk ülkesinin Filistin olduğunu dile getiren Köçer, şunları söyledi:

"Geçen yıl Güney Kore'yi misafir etmiştik, bu yıl Filistin'i konuk ediyoruz. Filistin her anlamda varlık mücadelesi veren bir ülke. Ne yazık ki hayatın diğer alanlarında olduğu gibi sanatta da çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıyalar. Filmleri çok zor imkanlarla festivallere katılabiliyor. Film çekimleri sıklıklarla engellere maruz kalıyor. Nasıl ki Türkiye uluslararası arenada Filistin meselesine sahip çıkıp, yalnız bırakmadıysa bizlerde sinema alanında Filistin'in yanında olduğumuzu ifade etmek istedik. Bu yüzden de bu yıl konuk ülke olarak Filistin'i tercih ettik. Bu yılın üç önemli Filistin filmini göstereceğiz. Aynı zamanda on civarında Filistinli yönetmen, oyuncu ve yapımcıyı da misafir edeceğiz. Filistin seçkisinden kısa filmler göstereceğiz."

 Festivalde bu yıl iki önemli yeniliğin olduğuna dikkat çeken Köçer, "Korku Tüneli'ni bu yıl ekledik. Korku Tüneli bölümünde gece yarısı seanslarında Ejderha Uyanıyor, Dışarıda ve Siccin 5 filmlerini göstereceğiz. Komedi Vitrini bölümünde ise Arif V216 filminin gösterimi olacak. Mişmiş Çocuk Filmleri bölümünde de çocuklara yönelik filmler olacak ve üç film gösterilecek" diye konuştu.

 Köçer, Avşar ve Yeşil Sinema'nın yanı sıra Sanat Merkezi'ni de festivale eklediklerini ifade ederek, film gösterimi, etkinlikler, söyleşi ve paneller düzenleyeceklerini aktardı.

 "Festival Geldi' projesinin devam edeceğini kaydeden Köçer, "Huzurevi, Sevgi Evleri, Beydağı Konteynır Kentteki Suriyeli misafirlerimize, engelsiz bölümüyle engelli sinemasever kardeşlerimize film ve programlar hazırladık. İstiyoruz ki festival heyecanı sadece festival alanıyla sınırlı kalmasın, daha geniş kitlelere ulaşsın" dedi.

 Köçer, festival kapsamında 'Belki Köye Bir Film Gelir' projesi kapsamında ilçelere festivaldeki filmlerin ulaştırılacağını belirterek, bu yıl ilçelerin tamamına filmlerin gideceğini kaydetti.

 Festival kapsamında Malatya Film Platformu'na büyük önem verdiklerini dile getiren Köçer, Ertem Eğilmez Aile Filmleri ve TRT Ön Alım ve Yapım Desteği olarak iki uzun metraj filme destek verdiklerini aktardı.

 Köçer, Malatya Uluslararası Film Platformu adı altında bir uluslararası platform kurduklarını anımsatarak, "Bunu Azerbaycan ile birlikte kurduk. Burada da yakın coğrafyamızdaki ülkelerin sinemacılarının başvurabilecekleri büyük bir fon kuracağız demiştik. İmzalar atıldı. Bu sene Anemon Otel'de Malatya Film Platformu'nun bütün etkinlikleri, eğitimleriyle, söyleşileriyle devam edecek. Uluslararası Jüri Başkanlığımızı Nuri Bilge Ceylan üstleniyor. Nuri Bilge Ceylan'ın 12 Kasım Pazartesi günü saat 11.30'da Anemon Otel'de 'Ustalık Sınıfı' programı olacak. Buraya da il dışından ve Malatya'dan yoğun bir talep var. 300'e yakın bir başvuru var ve bunların önemli bir kısmı şehir dışından başvurular" şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • malatyasever (5 yıl önce)
    yolunu bulma festivali dersek daha güzel olur acilen bu festivalden vazgeçilmeli malatyaya zararı var karı yoktur 1600 lira ALAN asgari ücretli açından ölürken paralar bu şekilde savruluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 yıl önce)
    Filim festivalinin maliyeti 6 milyon TL. Belediye faizine para çekip festival yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (5 yıl önce)
    Hadi ordan hadi ordan
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Asıl malatyanın kaysısını tanıtmak için harcanması gereken para bilemem kimlere veriliyor.Belki bir -iki otel ve diğer esnaf bu durumdan faydalanacak...otobüs bileti 2.15 krş. aktarmaya 0,75 krş alacaksın 1 km.için bile.malatyalının Marketinde piyasaya göre en pahalı ürün satacaksın neymiş festival yapılıyor.yazık birilerini ihya için bu kadar debdebeye gerek yok doğrudan verin gitsin.Çöküşünüz muhteşem olacak inşaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyasever (5 yıl önce)
    suriyeliler kampından film gösterimi tam anlamıyla fiyaskodur amaç festivala katılım oranının büyütmek kampta yaşayan 10 bin suriyeliyede izlemiş gibi göstermek bu festival malatyaya hiç bir faydası yoktur acilen kaldırılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    Malatya halkı bu festivalin neresinde acaba? Yapılsın tabi, her yıl yapılmasını da istiyorum ancak Malatya halkı ile bütünleşmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Arkadaşlar geçen yıl bu organizasyonun maliyeti 1.5 trilyon civarındaydı. Belediyeninde ne kadar karşıladığını yazmak istemiyorum. Ayrıca sadece Malatya nın kültürü kimlere teslim edilmisle birlikte bütün alanlarda Malatya kimlere teslim edilmiş tamamını sorgulamak lazım. Çoğunda ne liyakat var ne ehliyet ya malum cemaatin adamı ya birilerinin... Takdir Malatya halkının
    0
    0
    Yanıtla
  • birgün (5 yıl önce)
    Yağ:50 şeker:40 pirinç:65 tl asğari ücret 1.603 tl efendilerdeki savurganlığına bak evine ekmek götüremeyen çocuğuna bez mama alamayan anne babaların hesabını her iki cihanda vereceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (5 yıl önce)
    Orhan kardeş maliyetini yazmaya gerek yok orda iki yetkili var biri kültür ve saoyal işler daire başkanı diğeri kültür aş genel müdürü malatyanın kültürü kimlere teslim edilmiş bu resim gösteriyor isterse hiç para harcanmasın yazık bu şehrin kültürnden sorumlu olanları görünce üzülüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (5 yıl önce)
    Malatya haber eğer bu organizasyonun maliyetini yazamazsanız sizde bu işten nemalanmışsınız demektir bu fakir halka yazık
    0
    0
    Yanıtla