SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Festival Sahnesinden ABD'ye Salvo!

A- A+ PAYLAŞ

14. Malatya Fuarı Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nde sahne alan ve yeni kasetinde Ortadoğu'daki savaşı konu alan parçasını ilk kez seslendiren Murat Kekilli, "ABD'nin en büyük düşmanı benim. Onların yerinde olsam, beni ortadan kaldırırdım" ifadesini ileri sürdü. Bu arada, fuar ve festivalin son gününde kapanış konuşması yapan Belediye Başkanı Cemal Akın da, etkinliklerin Malatya'nın tanıtımına katkı sağladığını söyledi.

SAHNEDE SİYASET..
Malatya Belediyesi'nin organize ettiği 14. Malatya Fuarı Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin son gününde, Mişmiş Park Fahri Kayahan Sahnesi'nde Murat Kekilli ve Ceylan konser verdi. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kekili, yakında piyasaya 'Ahir zaman' adlı yeni kasetinin çıkacağını açıkladı.

Yeni kasetinde Ortadoğu'daki gelişmeleri konu alan şarkısından bir dörtlük seslendiren Kekilli, yeni kasetinin 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ifade etti.

Kekilli, "Ortadoğu'ya duyarlı olan tek sanatçı benim. ABD'nin en büyük düşmanı benim. Onların yerinde olsam beni ortadan kaldırırdım. Ortadoğu'daki savaşa duyarsız kalamazdım" dedi.

Murat Kekili'den sonra sahneye çıkan Ceylan, binlerce dinleyiciye fuarın son günüde unutulmaz bir gece yaşattı. Bazen seyircilerle sohbette eden Ceylan, "Hiç 32 yaşında gösteriyor muyum. Minyon tipliler yaşlandıkça güzelleşir" dedi. Konserlerinin ardından Murat Kekilli'ye Belediye Başkanı Cemal Akın, Ceylan'a AKP Merkez İlçe Başkanı Celal Ekici, sunucu Fatih Mühürdar'a da Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Özbildirici tarafından, kristal kayısı verildi.

KAPANIŞ KONUŞMASI..
Öte yandan Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, fuar ve kayısı şenliklerinin kente renk kattığını söyleyerek, 2 yıldan beri kayısıda yaşanan sorunların çözümü için belediyenin önemli toplantılar organize ettiğini kaydetti.

Belediye Başkanı Cemal Akın, 14. Malatya Fuarı ile Uluslararası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali'nin son günüde sahneye çıkarak yaptığı konuşmasında, "İlin en büyük ticari, kültürel ve sanatsal organizasyonu olan Malatya Fuarı, il içinden ve dışından gelen onbinlerce Malatyalı'nın buluştuğu, kaynaştığı, eğlendiği, özlem ve hasret giderdiği önemli bir aktivite olmakla birlikte, ilin tanıtımına da önemli katkılar sağlayan bir işlev görmektedir." dedi.

Fuar kapsamında 3150 metrekare kapalı alan, 700 metrekare açık alan ve 750 metrekare de Sahil Yolu tanıtım standı olmak üzere toplam 4600 metrekare alanın 181 Firma tarafından kiralandığını ifade eden Başkan Akın, Şeker Fabrikası alanının Malatya halkının hizmetine tahsis edilmesinden sonra bu alanda modern ve sabit bir fuar alanı yapmayı düşündüklerini ve fuarları burada daha modern bir şekilde düzenleyeceklerini söyledi. Başkan Akın, “Şeker Fabrikası alanında yapacağımız sabit Fuar yeri sayesinde artık ihtisas fuarları düzenlememiz de mümkün olacaktır. Böylece Malatyamız’da yeni bir gelir kapısı da açılmış olacaktır” dedi.

Fuarların başta kentin tanıtımı olmak üzere eğlence, kısmen ticaret ve kent özelinde kayısının tanıtımı gibi önemli işlevler üstlendiğini bildiren Akın, "Yıllardır kayısının tanımında fazla bir şey yapılmıyordu. Malatya Belediyesi olarak bu yıl 2. düzenlenen Uluslararası Kayısı Sempozyumu ile bu ürünün asıl muhatapları olan ithalatçılar ve ihracatçılar biraraya getirilerek sorunlar tartışıldı. Sempozyuma 11 ülkeden kayısı ithal eden 40 firma temsilcisini davet ederek, buradaki ihracatçılarla buluşmalarını ve sorunları birlikte müzakere etmelerini sağladık" şeklinde konuştu.

Başkan Akın, belediyenin önümüzdeki yıllar içerisinde Büyük Malatya Kongresi ve Ulusal Kayısı Kongresi gibi büyük projeleri de hayata geçireceğini söyledi.

Belediyenin diğer faaliyetlerinden de bahseden Akın, ilde bu yıl sonunda doğalgazın kullanımda olacağını bildirdi. Sümerbank İşçi Evleri'nin bulunduğu alanda yaptırılacak olan şehir parkının önümüzdeki yıl hizmete gireceğini aktaran Akın, Şeker Fabrikası alanında yaptırılacak olan kongre merkezi ve spor kompleksiyle fuar alanının şehre prestij kazandıracağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız