SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Festival Tarihi Belli Ama

A- A+ PAYLAŞ

Arguvan Türkü Festivali, 28-29 Temmuzda yapılacak. Arguvan ilçe Belediye Başkanı Mehmet Kızılay, festivalin hazırlık çalışmalarının başlatıldığını belirterek, yeterli destek bulamamaktan yakındı.

Kızılay, festivalin organize edilmesinde en büyük desteği Arguvan ve Köyleri Eğitim ve Kültür Vakfı'nın verdiğini belirterek, "Festival için ne Malatya'dan ne de ilçeden destek yok. Arguvan Türküleri bir markadır. Malatya bu markasına ve kültürüne sahip çıkmak zorundadır. Ne yazık ki, kültürel ağırlıklı olan bu festivalimize resmi kurumlarımızdan gerekli desteği alamamamız bizleri üzmektedir" dedi.

Müziğin evrensel olduğunu ve Arguvan Türkülerinin, hem Malatya'nın, hem de Türkiye'nin tanıtımında önemli bir etken olacağını belirten Kızılay, "Bizler kültürel varlıklarımıza ve zenginliklerimize sahip çıkmalıyız. Yarın ki nesillere bu kültürümüzü aktarmak hepimizin görevidir. Tüm Malatyalılar, bu festivale sahip çıkmalı. Ayrıca, özellikle Arguvanlıların kendi yörelerine sahip çıkmalarını ümit ediyoruz. Arguvanı sevenler, Arguvana hizmet etmeli" ifadelerini kaydetti.

Arguvan Türkü Festivali'nin 28-29 Temmuz 2007 tarihinde ilçe merkezinde yapılacağını belirten Belediye Başkanı Kızılay, "Sanatçı isimlerinin belirlenmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız