SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Festivalin Tanıtımı Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ

9. Arguvan Türkü Festivali'ne Amerika’dan ‘Pucaramanta Grubu’, Avrupa’dan ise ‘İmran Salkan ve Balkan Orkestrası’ katılacak.

Arguvan Belediyesi , Arguvan Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV), İstanbul’daki Arguvan Köy Derneklerinin işbirliği ile düzenlenen 23 – 24 Temmuz günlerinde yapılacak Arguvan 9. Türkü Festivali’nin tanıtımı yapıldı. Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Köy muhtarlarının katıldığı tanıtım toplantıda konuşan Başkan Taştan, "Arguvan türkülerinin ve kültürünün yaşatılmasında, Arguvanlı ve türkü dostlarının bir araya gelmesinde önemli bir yeri olan festivali vakıf ve derneklerimizle gerçekleştireceğiz. Festivalimize Amerika ve Avrupa’dan gelen ekipler katılacaktır. Toplumsal barışın ele alınacağı panel, sokak tiyatro gösterileri, resim sergisi ve köy gezileri olacaktır.” dedi.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ise bu yıl dokuzuncusu düzenlenen festivali, tamamen kendi imkanları dahilinde gerçekleştirdiklerini vurguladı. Kızıldaş, “Toplumsal barış için bu kadar büyük bir önem arz eden festivale hükümetimizin yeteri kadar destek vermemiş olması kabul edilir gibi değil. Ancak bize bu tür yardımların verilmemesinin sebebini çok iyi bilmekteyiz. Arguvan, siyasal ve inançsal muhalefet kimliğine sahip bir ilçedir. Bu yüzden yardım verilmemektedir. Ancak bu gibi olumsuzluklar bizi hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Kendi imkanlarımız dahilinde her yıl festivallerimizi düzenlemeye devam edeceğiz.Arguvanlıları, Arguvan dostlarını tüm basın ve kamuoyunu festivalimize davet ediyoruz” dedi.

 FESTİVAL PROGRAMI

Kahvaltı buluşmaları ile başlayacak olan festival, türbelere yapılacak ziyaretlerden sonra aralarında Arife Kalender, Ahmet Telli, Betül Tarıman ve Haydar Ergülen gibi ulusal ve uluslararası şairlerin bulunduğu “Şairler Buluşması” gerçekleştirilecek. Konser bölümünde Ali Asker, Töre Anadolu, Aynur Güneş, Pucaramanta gurubu, Ali Abbas Aslantürk, Hüseyin ekinci, Mesut Salman ve Hakan Çakmak adlı sanatçılar sahne alacak

Anayasa Profesörü Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, gazeteci Nuray Mert ve araştırmacı- yazar Turan Eser’in panelist olarak katılacağı panel ile başlayacak olan ikinci gün etkinlikleri sokak tiyatroları gösteriminden sonra akşam konserleri ile sona erecek. İkinci gün sahne alacak sanatçılar ise Sevcan Orhan, Yudum, Züleyha, Hozan Fate, Grup Munzur, Cemal Öztaş, Ebru Kayhan, Balkan Halk Müziği gurubu ve Ercan Göksu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız