SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi

0
Güncellendi - 2017-04-13 01:26:25
Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi kapılarını Malatyalı kitapseverlere açtı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Gençlerimiz buraya gelip derslerini çalışıyor, kitap okuyorlar. İki katlı binamızın alt katı kütüphane, üst katı ise ders çalışma bölümü olarak hizmet verecek” dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, AKP İl Başkan Yardımcıları, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek Örgütlerinin Başkanları ve vatandaşlar, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın daveti üzerine Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evinde düzenlenen inceleme ve ziyaret programına katıldılar.

POLAT, “FETHİ GEMUHLUOĞLU BİLGİ EVİ ÖNEMSEDİĞİMİZ BİR PROJE”

Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi'nin Malatya ve Yeşilyurt İlçesine hayırlı olmasını temenni eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Bilgi Evimiz önemsediğimiz projelerimizin biridir. Malatya’nın yetiştirdiği fikir ve düşünce adamı Fethi Gemuhluoğlu’nun adını taşıyan Bilgi Evimizi geçtiğimiz günlerde ziyaret ettim, her yaştan vatandaşımızın büyük ilgi gösterdiğini gördüm, bu görüntü beni ziyadesiyle mutlu etti. Gençlerimiz buraya gelip derslerini çalışıyor, kitap okuyorlar. İki katlı binamızın alt katı kütüphane üst katı ise ders çalışma bölümü olarak hizmet verecek. Yeşilyurt Belediyesi olarak bina ile çevre düzenlemesini yaptık. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı da binanın iç tefrişatının yanı sıra kütüphanedeki kitaplar noktasında ciddi destekleri oldu. Tüm hemşerilerim adına DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak daha büyük, geniş kapsamlı projelerimizi DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza sunduk, bu projelerimize de aynı oranda destek verileceğine yürekten inanıyorum. İnceleme gezisine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcımıza, AK Parti İl Başkanımıza ve diğer tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

DEMİR, “BÖLGEMİZDEKİ SEMT KÜTÜPHANELERİNİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ”

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ise gençlerin okuma alışkanlıklarını artırmalarına yardımcı olacak proje ve yatırımlara devam ettiklerini söyledi.

Eğitime ciddi destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan Demir, “2016 yılından itibaren Doğu Anadolu Bölgesinin okuyan bir bölge olması hedefinden yola çıkarak gençlerimizin okuma alışkanlıklarını artırmak maksadıyla 14 ilde toplam 80 tane kent kütüphanesi kurulması için bir proje başlattık. Bu projemiz bölgede çok büyük bir memnuniyetle karşılandı. Malatya’ya kurulması için ödenek tahsisi yapılan 10 adet semt kütüphanesinden 8’ini gerçekleştirdik. Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimizde bu projeler arasında yer alıyor. İnşallah bu semtteki çocuklarımız ve gençlerimiz boş vakitlerinde buraya gelecekler kitap okuyacaklar, derslerini çalışacaklar. Semt kütüphanelerinin sayısını 2017 yılı içerisinde de artırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

ÇALIK, “YEŞİLYURT HIZLA GELİŞİYOR VE BÜYÜYOR”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yeşilyurt İlçesinin sosyal, kültürel, eğitim ve sportif yatırımlarla kabuğunu kırdığını ve sürekli geliştiğini ifade ederken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı güzel hizmetlerinden dolayı kutladı.

ÇALIK, “FETHİ GEMUHLUOĞLU TEK BAŞINA BİR OKULDUR”

AKP iktidarıyla birlikte sosyal devlet anlayışı kapsamındaki hizmetlerin arttığına dikkat çeken Öznur Çalık, “Geleceğimizin umudu gençlerimizin eğitim faaliyetlerini yapabilecekleri mekânlar ve sosyal binalar yapmaya ayrı bir önem vermekteyiz. Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evimizde bu anlayış doğrultusunda yapıldı ve hizmete girdi. Fethi Gemuhluoğlu Malatya’nın yetiştirdiği, edebiyat dünyasına adını yazdırmış çok değerli bir isimdir. Fethi Gemuhluoğlu tek başına bir okuldur. Gençlerimiz buraya gelerek Fethi Gemuhluoğlu’nu, Niyazi Mısri’leri, Battalgazi’yi, Turgut Özal’ı, Recep Tayyip Erdoğan’ı okuyacaklar. Bilgi Evimiz inşallah adı gibi bir okul görevi görür ve gençlerimize yol gösterici olur. Hemşerimize bu hizmetleri ulaştıran Yeşilyurt Belediye Başkanımıza, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, inceleme gezisine katılan davetlilere Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi'ni gezdirip, raflara yerleştirilen kitaplar ve faaliyetler hakkında bilgiler aktardı. İnceleme gezisi Fethi Gemuhluoğlu Bilgi Evi önünde çekilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız