SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fethi Gemuhluoğlu İçin..

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:44:09
Fethi Gemuhluoğlu İçin..
A- A+ PAYLAŞ

'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' adlı SODES Projesi’nin kapanış etkinliği başladı. 

Malatya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 'Fethi Gemuhluoğlu Kültür Sanat Akademisi' SODES Projesi’nin kapsamında Arapgir ilçesinde tarihi Milat Han’da bir etkinlik düzenlendi.

Şubat ayından beri devam ettirilen etkinlikler Arapgir’de yazarların verecekleri dersler ile sona erecek.

Tarihi Millet Han’da düzenlenen etkinliğe Vali Vasip Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Malatya Adli Adalet Komisyon Başkanı Faruk Fidan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, projede yer alan yazarlar ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Fethi Gemuhluoğlu’nun isminin anılması anında kadim bir dostluktan söz edildiğini ifade eden Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, “Fethi Bey’in ismini anınca, kadim bir dostluktan bahsetmiş oluyoruz, dostluğun ulaşabileceği en uç noktalardan bahsediyoruz. Mekânlara yön veren, yaşadığı coğrafyayı anlamlı kılan, ürettiğini değer olarak ifade eden bir Arapgir’den bahsediyoruz. Fethi Bey son dönemin en önemli temsilcisidir. Aslında gözüne baktığı zaman ben bunu söylüyorum diyenlerdendi” ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise “En önemli değer ve sermayemiz insan ama en çok israf edilen de insa. Gemuhluoğlu Malatya’da yetişen, Malatya’da doğmasa bile kendisini Malatyalı gören, birikimini de Arapgir gibi bir ilçede ve Arapgir Postası gibi mütevazi bir gazetede yazarak gösteren bir şahsiyeti bizim Malatyalı gençlere tanıtmamız ve onun izinden giderek keşfedecek olan gençleri yetiştirebilmeyi amaçladık. Projemizin asıl amacı budur. Karınca kararınca yeni şairler, çizerler ve yazarlar yetiştirebilmektir. Biz bu projeyi bir SODES projesi olarak başlattık. Şubat ayından bu yana öğrencilerimiz değerli yazarlarımızın yönlendirmeleriyle, bizzat başlarında durmaları ile bu günlere geldi. En azından bu akademi ilk eserlerini vermiş oldu. İnsana yatırım noktasında Valiliğimiz ve diğer kurumların da katkıları ile projelerimiz devam edecektir” dedi.

Fethi Gemuhluoğlu’nun oğlu Selman Gemuhluoğlu ise bu gibi bir projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti ve “Bu proje gerçekten çok önemli, çünkü insani değerleri ön plana alan bir proje” dedi. Konuşmaların ardından Gemuhluoğlu’nun oğluna Arapgirli bir genç tarafından üzerinde ‘Arapgir Hatırası’ yazan bir havlu hediye edildi.

Proje kapsamında Arapgir’de 2 gün boyunca yazarlar öğrencilere ders verecek ve proje, Kemaliye gezisi ile son bulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız