SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fethiye Festivalle Coştu

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'ne bağlı Fethiye Beldesi'nde her yıl düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali'nin bu yıl beşincisi gerçekleştirildi. Akşam etkinliğinde, festival alanındaki balonların şiddetli rüzgar sebebiyle iplerinin kopması sonucu elektrik tellerine çarpması kıvılcımlara yol açtı. Ses ve ışık sisteminde de bir süre sorun yaşandı.

Etkinlikler kapsamında ilk olarak meydanda bir açılış programı düzenlendi. Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, İl Genel Meclisi
Başkanı Naci Şavata, TSO Başkanı Hasan Erkoç, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, eski Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve Fethiye Belediye Başkanı Habib Yücel'in yanı sıra siyasi parti temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, askeri ve mülki erkan, il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, gurbette yaşayan Fethiyelilerin, beldelerine karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini ve kendilerine büyük saygı duyduğunu ifade ederek, "Sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Değerli dostlar, hepimizin bu ülkeye karşı sorumlulukları var. Görevlerimiz gelir, geçer ama insanlar görevlerini yapar, sorumluluklarını yerine getirirlerse yarın buraya başı dik gelir ve huzurlu ve mutlu olurlar. En büyük sorumluluk da budur. Yaklaşık 10 yıldır içinizdeyim. Şunu görüyorum ki, Malatya'nın tüm ilçeleri ve beldeleri içerisinde görevlerini ve sorumluluğunu en iyi yapan beldelerden birisi Fethiye'dir" dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, Fethiye beldesine ilk girişte birlik ve coşkuyu gördüğünü söyleyerek, "Ben, sizleri görür görmez işte belde budur dedim. Anlıyorum ki dayanışmayı halletmiş, Fethiye'nin birliğini kurup tanış olmuşlar. Çok da güzel bir belediye başkanı seçmişsiniz, ben sizleri tebrik ediyorum. Ben, Fethiye'yi Fethiyeliler kadar seviyorum" diye konuştu.
Eski Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, "Belediye başkanımız ile buradaki etkinliklere katıldık. Ben, bütün beldelerin Fethiye gibi bilinçlenmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Bütün beldelerin ekonomik problemlerini Fethiye beldesi gibi çözmesini Allah'tan diliyorum. Eğer Fethiye'de birlik, beraberlik ve kardeşlik varsa, bunun temelinde Fethiyelilerin çalışkanlığı, gayretleri, eğitim problemlerinin çözülmüş olması yatıyor. Bu güzelliklerin bereketlenerek çoğalmasını Allah'tan diliyorum" şeklinde
konuştu.

TSO Başkanı Hasan Erkoç ise, Fethiye beldesinde düzenlenen etkinliklerin diğer beldelerde de düzenlenmesini arzu ettiklerini belirterek, "Bir yerde birlik ve beraberlik varsa bereket ve huzur da vardır. İşte Fethiye de bu birlik ve beraberliğin işaretini görüyoruz. Gönül ister ki, yurt dışında çalışan Fethiyelilerin Malatya'yı da unutmayıp, organize sanayi bölgesinde Malatya'ya yakışan bir fabrika kurmalarıdır" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Habib Yücel de, "Bu festivalimizin öncelikli hedefi, Fethiye'yi daha yakından tanımanızı sağlamak, yöremizin güzel halkını bir araya getirmek, kültürümüzü birlikte yaşamak ve birbirimize karşı olan sevgi bağımızı daha da güçlendirmektir. Öte yandan birbirinden güzel sanatçılarımızın konserlerini hep birlikte dinlemektir. Fethiye'miz 1960'lı yıllarda kooperatifleşmiş, yurt dışına çok sayıda işçi göndermiş, gurbete giden işçiler bizleri unutmamış ve bizlere destek olmuşlardır. Büyük aşamalar kaydeden sevgili gurbetçilerimiz, işlerine adapte olurken, kendi kültürlerini, özlerini ve dillerini unutmamışlar, devletimize, vatanımıza ve Türkiye Cumhuriyetine karşı bağlılıklarını sürdürmüşlerdir. Ayrıca atalarının, dedelerinin yaşadığı, kendilerinin doğup, büyüdüğü Fethiye'yi de unutmayarak, sosyal, ekonomik ve fiziki gelişimine de katkıda bulunmuşlardır" ifadesine yer verdi.
Açılış etkinliği halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.

5. Fethiye Kültür Sanat Festivali'nin akşam bölümünde Türk halk müziği konseri vardı. Etkinliğin hemen başında festival alanına asılan balonların ipinin aşırı rüzgardan kopması sonucunda balonlar elektrik tellerine çarparak, kıvılcımlar çıkmasına neden oldu.

Festival alanını karanlığa çeviren balonlar ile mücadele yaklaşık 10 dakika sürdükten sonra durum kontrol altına alındı. Vatandaşlar arasında kısa süreli panik yaşanırken, konsere kaldığı yerden devam edildi. Yerel sanatçıların da sahne aldığı festivalde Sevcan Orhan, Muharrem Temiz, Kutsal Evcimen, Seval Eroğlu ve Tuncay Balcı da sahne aldı. Festivalin finalinde sahne alan Türk halk müziği sanatçısı Sevcan Orhan, festival alanını dolduran binlerce vatandaşa türkü ziyafeti verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız