SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fethiye'de de Festival

A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan İlçesine bağlı Fethiye Beldesinde geleneksel olarak düzenlenen Fethiye Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi.

Etkinliklere CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Yazıhan Kaymakamı Sabri Uzun, Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya başta olmak üzere, askeri ve mülki erkan, Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, CHP İl Başkanı Celal Berktaş, MHP İl Başkanı Ömer Ekici, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, İl Genel Meclis Üyeleri, bazı İlçe ve Belde Belediye Başkanları, bazı daire müdürleri ve Fethiye dışında yaşayan binlerce gurbetçi ile davetliler katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Fethiye Belediye Başkanı Habip Yücel, Fethiye’nin 1960 yılından itibaren ekonomik nedenlerden dolayı göç veren bir bölge olduğunu belirterek, “Buna rağmen hemşehrilerimiz beldelerini unutmuyorlar. Beldelerine ekonomik katkıyı sunuyorlar. Bizler görev süremiz boyunca yeni bir belde kuruyoruz. Bunların tümü hemşehrilerimizin katkısı ile oluyor. Beldemizde yaşayanlar 2010 yılında kimsenin ayağı çamur olmayacak. Beldemiz kilit taşı ile döşenecek. Önümüzdeki günlerde Karasu musluklarımızdan akacak. ” dedi.

Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise,”Fethiyeli ülkesini çok seven, ülkesine canını veren, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne inanın, herkesin inancına saygı duyan, herkesten kendi inancına saygı duyan insanlardır. Türk Bayrağını dalgalandıranlar ülke sevgisini en iyi şekilde yansıtıyorlar. Özellikle Almanya’da ikamet eden Fethiyelilere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Kültür Evinin yapımına ve Festivale katkısı bulunan kişi kurum ve kuruluşlara plaketleri sunuldu.

Plaket sunumu sonrası protokol üyeleri cadde üzerinden yürüyerek açılışı yapılacak olan Kültür Evine kadar yürüdüler. Burada protokol üyeleri Fethiyeliler, Almanya’da yaşana Fethiyeliler ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yaptırılan Kültür Evi törenle hizmete açıldı.

Ayrıca yaptırılacak olan Belediye Hizmet binasının temeli de düzenlenen törenle atıldı.

Bu arada vatandaşların yardım ve destekleriyle yapılan Belediye Kültür Evinde Alevi Dedesi Dertli Divani tarafından Birlik Cemi düzenlendi.

Malatya’daki Alevi dedelerinin de katıldığı Birlik Ceminde, Dertli Divani’nin deyiş ve semahları, vatandaşların yoğun ilgisiyle ve dikkatle dinlendi.

Fethiye’de Cem evi olarak da hizmet verecek olan Kültür Evi’nin aynı zamanda çok amaçlı olarak da kullanılacağı bildirildi.

FOTO: Necati GÜRDAL

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız