SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fethiye'de Festival, Malatya'da Gece

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye beldesinde bu yıl düzenlenen Fethiye 3. Kültür ve Sanat Festivali'nde belde halkı Türk Halk Müziği sanatçılarıyla coştu. Bu arada Yazıhan'ın Karaca köylüleri de düzenledikleri gecede hasret giderdi.

FETHİYE'DE..
Yazıhan Kaymakamlığı ve Fethiye Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Fethiye 3. Kültür ve Sanat Festivali kasabanın merkezinde yapıldı. Açılış törenine, Vali Vekili Bayram Öz, Hekimhan Kaymakamı ve Yazıhan Kaymakam Vekili Tülay Baydar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, çok sayıda daire müdürü ve davetlilerle vatandaşlar katıldı.

Fethiye Belediye Başkanı Habip Yücel, yaptığı konuşmada, "Bu festival kapsamında hep beldemize hizmet getirdik. İlköğretim okulumuzun temelin attık, su sorunumuzu çözdük. Park yaptık, Kültür Evinin temelini attık. Bunları Beldemizin dışında yaşayan Fethiyelilerin desteği ile yaptık. 2008 yılında ise Belediye Hizmet binamızın temelini atacağız" dedi.

Vali Vekili Bayram Öz, festivallerin yöreyi tanıtmada büyük önem arz ettiğini kaydetti. Festivalde Türk Halk Müziğinin sevilen isimleri Sevcan Orhan, Tolga Sağ, Ümit Yılmaz ve Mustafa Özarslan sahne aldı.

KARACA KÖYÜ GECESİ..
Öte yandan Yazıhan ilçesine bağlı Karaca köylüleri de, Karaca Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organize ettiği dayanışma gecesinde bir araya gelerek hasret giderdi ve eğlendi. Dilan Düğün salonunda gerçekleştirilen hasret giderme ve dayanışma gecesine yurtiçi ve yurtdışında yaşayan köylülerin yanı sıra bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile Malatya Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) yöneticileri ve üyeleri de katıldı. Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Abbas Kuşdoğan özetle “Eğitimli ve birikimli insanların yetiştiği köyümüzün gelenek ve göreneklerini gelecek kuşaklara aktarmak, yurt içi ve yurt dışına dağılmış olan köylüleri bir araya getirerek kaynaşmaları ve özlem gidermelerini sağlamak amacı ile bu geceyi düzenledik”
dedi. Gece MAKSAD üyeleri sanatçılarının okuduğu şiirler ve yerel sanatçıların verdiği müzik ziyafeti ile son buldu.

FOTOĞRAFLAR: Karaca köylülerinin gecesinden..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız