SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Fethiye'de Kültür ve Sanat Şenliği..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan İlçesi Fethiye Beldesi'nde bu yıl ilki düzenlenen şenlikler ilgi gördü. Şenlikler kapsamında Fethiyeli iş adamları tarafından yaptırılan sağlık ocağı ve lojmanlarının açılışı gerçekleştirildi.

Fethiye Beldesi'nde bu yıl ilki düzenlenen Kültür ve Sanat Şenlikleri'ne Vali Vekili Bayram Öz, AKP Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Yazıhan Kaymakamı Ali Yılmaz, Yargıtay üyesi Yusuf Kenan Doğan, askeri ve mülki erkan, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Vekili Bayram Öz, burada yaptığı konuşmada, "Bu şenliklerin en büyük amacı toplumsal korunumu ve toplumsal birlikteliği sağlamaktır. Köyünü kentini terk eden insanlar topluma yabancılaşmıştır. Yeni neslin artık toplumla bağı kalmamıştır. Bağı sağlamanın tek yolu yeniden birlikteliği sağlamaktır. Bu festivalin bunu sağlayacağına inanıyorum. Şenliklerin önümüzdeki yıllarda devam etmesini istiyorum. Sağlık evini il özel idareden aldığımız destekle sağlık ocağına dönüştürdük. Sağlık ocağının lojmanını da yaptıran iş adamımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Habib Yücel ise, "Beldemiz vatanın bütünlüğü için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. 1960 yılından itibaren beldemiz göç vermeye başlamıştır. Ama buna rağmen yurtiçi ve yurtdışındaki Fethiyeliler beldelerini unutmamıştır. Beldelerini unutmayan Fethiyeliler, yaptırdıkları sağlık ocağı ve lojmanlar ile bizleri onurlandırdılar. Almanya'da yaşayan bir iş adamımız ve dernek üyelerinin katkıları ile yaptırılacak okulun protokolü imzalandı. Okulun yapımı önümüzdeki günlerde başlayacak" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sağlık ocağının yapımında emeği geçenlere plaket verildi. Plaket töreni sonrası iş adamları tarafından yaptırılan sağlık ocağı ve lojmanının açılışı gerçekleştirildi.

Şenlikler kapsamında düzenlenen ve aralarında Erdal Erzincan, Derdiyok Ali, Mustafa Özarslan'ın da bulunduğu çok sayıda sanatçının katıldığı konser büyük ilgi görürken, konser sonrası halk oyunları gösterileri yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız