SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün Mahrem Asker İmamlarına Operasyon

0
Güncellendi - 2018-10-21 18:42:34
FETÖ'nün Mahrem Asker İmamlarına Operasyon
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmaları kapsamında Malatya merkezli olarak Emniyet Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubeleri tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün askeri öğrenci sorumlularına yönelik 5 ildeki operasyonunda 9 şüpheli, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mahrem yapılanmasında subay ve astsubay sorumlularına yönelik 3 ildeki operasyonunda da 4 şüpheli olmak üzere toplam 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan 2 şüpheli ise firarı olarak aranıyor.

-Askeri öğrenci sorumlularına yönelik operasyon

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün askeri öğrenci sorumlularına yönelik olarak Malatya İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekiplerince Malatya merkezli olarak Bursa, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Konya illerinde toplam 10 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı.

Operasyonda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü TSK mahrem yapılanması içerisinde askeri öğrenci sorumlusu olarak faaliyet yürüttükleri tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan 1 firari şüpheli ise aranıyor.

-Subay ve astsubay sorumlularına yönelik operasyon

Yine Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün TSK mahrem yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince Malatya merkezli Ankara ve Trabzon illerinde toplam 5 adreste eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda FETÖ/PDY Terör Örgütü TSK yapılanması içerisinde muvazzaf subay ve astsubaylardan sorumlu mahrem imam oldukları tespit edilen 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresinde bulunamayan ve hakkında yakalama kararı bulunan 1 şüpheli ise firari olarak aranıyor.

Her iki operasyonda gözaltına alınan toplam 13 şüpheliye yönelik soruşturma sürüyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız