SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Buluşma Yeri Olarak Kullanmak İçin Çiğ Köfteci Açmış

0
Güncellendi - 2017-12-18 04:13:26
FETÖ Buluşma Yeri Olarak Kullanmak İçin Çiğ Köfteci Açmış
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve 21’i FETÖ soruşturmalarında haklarında yakalama kararı olmak üzere toplam 45 şüphelinin gözaltına alındığı büyük operasyonunun ilginç ayrıntıları ortay açıktı. FETÖ/PDY terör örgütü, Malatya’daki yeni yapılanmasında çiğ köfteci dükkanı açarak, burada örgütsel buluşmalar gerçekleştirdiği ve bununda polisin takibine düştüğü belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi koordinesinde geçtiğimiz 15 Aralık Cuma günü eş zamanlı 55 adrese yönelik gerçekleştirilen ve yaklaşık 200’ü aşkın polisin görev aldığı operasyon sonucunda, aralarında FETÖ soruşturmalarından dolayı haklarında yakalama ve tutuklama kararı bulunan 21 şüpheli ile FETÖ örgütünün Malatya’da yeniden yapılanmasında görev alan şüphelilerin de aralarında yer aldığı toplam 45 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı.

-Firari savcı, önemli görevde bulunmuştu

Emniyet’in FETÖ/PDY silahlı terör örgütü operasyonunun ayrıntıları ise yeni çıkmaya başladı. Buna göre; yakalanan firarı şüpheliler arasında eski Cumhuriyet Savcısı Adem D. de bulunuyor. Esik Savcı Adem D., Aralık 2014 kararnamesi ile Malatya Adliyesi'ne atanmıştı. Adem D. Malatya’daki görevinden önce Ankara’da Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Firari eski savcı, örgütün Malatya’da kullanmış olduğu ve gaybubet evleri olarak nitelendirilen FETÖ evinde yakalandı. Eski savcı Adem D., 17 Temmuz 2016 tarihinden beri firari olarak aranıyordu.

-Çiğ köfte firmasının şubesi..

Operasyonun, Emniyet’e bağlı birimlerin Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün yeniden yapılanmasına yönelik çalışmalarını takip etmesinin ardından başlatıldığı öğrenildi.

Buna göre; FETÖ yapılanmasında aktif olarak görev alan bazı şüphelilerin girişimleri ile hakkında arama kararı bulunmayan ve dikkat çekmeyen bir isim üzerine bir çiğ köfte firmasının şubesini açtılar. Polisin her aşamasını takip ettiği olayda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün aktif mensupları, müşterisi az olan dükkanı aktif olarak buluşma noktası yaptılar. Ancak dikkat çekmemek ve polisin takibine düşmemek için böyle bir girişimde bulunan FETÖ mensuplarının bu organizasyonu, polisin takibine düştü ve operasyon gerçekleşti.

-Örgüt üyeleri için ‘Gaybubet evleri’ ayarlamışlar

Yakalanan şüpheliler arasında çiğ köftecide görüşmeler yapan FETÖ üyesi bazı şüphelilerin, aynı zamanda kiraladıkları gaybubet evlerinde, haklarında yakalama kararı bulunan terör örgütü üyelerini de sakladıkları da tespit edildi.

-11 sahte kimlik çıktı

Operasyon esnasında baskın yapılan evlerden birisinde, bir kadın şüphelinin cep telefonunu evin WC’sine attığı da tespit edildi. Operasyonda 18 bin 210 lira, 600 ABD doları,12 çeyrek altın, 2 yarım altın, 11 sahte kimlik, 4 pasaport ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya’daki yeni yapılanmasında aktif olarak görev yapanlara ilişkin soruşturmanın geniş çaplı olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Aykut (6 yıl önce)
    Sonunuz birer bireer gelecek halen muhabbet besleyen varsa fetö bir terör orgutudur . Ya devlete ya zindana
    0
    0
    Yanıtla