SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davaları.. 5 Hapis Cezası, 9 Beraat Kararı

0
Güncellendi - 2018-02-03 04:09:13
FETÖ Davaları.. 5 Hapis Cezası, 9 Beraat Kararı
A- A+ PAYLAŞ

  • Bir sanığa FETÖ davalarındaki en yüksek ceza.. İnönü Üniversitesi eski öğretim üyesi Profesör ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında 5 sanığa hapis cezası verilirken, ilk defa bir sanığa “Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan 11 yıl 6 ay hapis ile en yüksek ceza çıktı. 1'i İnönü Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. olan 9 sanık hakkında ise, ByLock bağlantılarının 'Mor Beyin' olduğu ya da delil yetersizliği gerekçeleriyle beraat kararı verildi.

5 SANIĞA CEZA..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davasında eski Öğretmen Erdoğan Y.’ye mahkeme heyeti “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan 11 yıl 6 ay hapis cezası vererek, tutukluluk halinin devamına hükmetti.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki diğer "Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olma" davalarında tutuksuz yargılanan eski Gardiyan Gürsel G.’ye 7 yıl 6 ay, ev kadını Derya Y.’ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde de FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında tutuklu yargılanan eski Komiser Aydın Ş.’ye ve eski Öğretmen Ahmet K.’ye ise “Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti her 2 sanığı da tahliye etti.

1'İ PROFESÖR 9 SANIĞA BERAAT..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, ayrı davalarda FETÖ örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Sıddık M., eski Polis Memuru Zöhre Işık K., eski Emniyet Amiri Ümit D., eski Polis Memuru Muzaffer K., eski Adliye Memuru Salim P. ve eski Cami İmamı Ramazan A. hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca telefonlarında terör örgütünün üyeleri arasında iletişim için oluşturduğu ByLock adlı programı kullandıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski Öğretmen Neslihan Y, işçi Ahmet Duran İ., eski Öğretmen Halil İbrahim Ç. hakkında, uygulamayı kendi iradeleri dışında telefonlarına bağlayan "Mor Beyin" adlı programın mağduru oldukları ve haklarında başka delil olmaması nedeniyle beraat kararına hükmetti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız