SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 14 Sanığa Ceza

0
Güncellendi - 2018-09-26 04:01:21
FETÖ Davalarında 14 Sanığa Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne ilişkin davaların karar duruşmalarında büyük çoğunluğu memurluktan ihraç edilmiş olan 5’i tutuklu toplam 14 sanık hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” ve “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçlarından 10 yıl ile 1 yıl 6 ay 22 gün arasında değişen hapis cezaları verildi. 4 sanık hakkında ise beraat kararı verildi.

-2 sanık hakkında 10’yıl hapis

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen Mansur Ö. ile Recep K. hakkında 10’ar yıl hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte tutukluluk hallerinin devamına karar kılındı. Mahkeme Heyeti, tutuklu yargılanan Çağlar K. ile Fatma Ç. hakkında aynı suçtan 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti, tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak Fatma Ç.’yi tahliye etti.

Mahkeme Heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan sanıklar Mehmet A. ve Makbule K. hakkında da 6’şar yıl 3’er ay, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Serdar B.’ye 3 yıl 1 ay, Kemal Ç.’ye ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme Heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Rabia K.’ye 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası vererek, cezayı Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kapsamında erteledi.

Mahkeme Heyeti, Mehmet Y. ve Özge Yıldız hakkında da beraat kararı verdi.

-Hapis cezası verilerek, duruşmada tutukladı

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dosyaların karar duruşmalarında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuksuz yargılanan eski öğretmen İsa D. hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası verilerek, sanık hakkında tutuklama kararı verildi. Sanık duruşma salonunda tutuklandı. Aynı suçtan eski öğretmen Murat A. hakkında da 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan da Aygüler M. hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezasına hükmedildi.

Mahkeme Heyeti, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Beşir N. ve Tuba Z. hakkında 1’er yıl 6’şar ay 22’şer gün hapis cezası vererek, cezaları Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması kapsamında erteledi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız