SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 14 Sanık Hakkında Daha Karar Çıktı

0
Güncellendi - 2018-04-04 23:00:40
FETÖ Davalarında 14 Sanık Hakkında Daha Karar Çıktı
A- A+ PAYLAŞ

  • 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemeleri, aralarında Prof., Doç., Eczacı ile  eski Öğretmen, Polis, Vergi Uzmanı, Gelir Uzmanı, Büyükşehir Belediyesi ve TÜİK çalışanlarının da bulunduğu 14 sanıktan 7'si hakkında mahkumiyet, 7'si hakkında ise beraat kararı verdi.

Malatya’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik davaların karar duruşmalarında 7sanık hakkında 2 yıl 1 ay ile 8 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezaları verilirken, 7 sanık beraat etti.

1.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE 3 SANIĞA CEZA..

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan eski polis memuru Muhammed Mustafa S., eski vergi uzmanı Ahmet Y. ve işçi Mustafa K. hakkında 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti, tutuklu yargılanan Mustafa K.’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE 4 SANIĞA CEZA, 7 SANIĞA BERAAT..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında da “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak”la suçlanan eski öğretmen Emine Ö. hakkında 8 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, işçi Bilal Ü.’ya 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti, “Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan yargılanan eski gelir uzmanı Kadir Ş., eski öğretmen Hilal F.'ye ise 2’şer yıl 1’er ay hapis cezası verdi.

2.Ağır Ceza Mahkemesi, diğer FETÖ/PDY davalarında ise İnönü Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet E., İnönü Üniversitesi eski öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa E., TÜİK eski personeli Amber K., Büyükşehir eski personeli Erdal K., eski öğretmenler Halis B. ve Alaaddin B. ile Eczacı Recep Yusuf Ş.'nin delil yetersizliğinden beraatlerine hükmetti.

Bu arada, haberimizin ilk yayınında  2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi yeralan Araştırma Görevlisi Şenol A.'yla ilgili bu bilginin yanlış olduğu, aynı kişi hakkında Ankara'da da bir dosyanın bulunduğu, Malatya ve Ankara dosyalarının, Ankara davasında birleştirme kararı verildiği ve davanın henüz sonuçlanmadığı bildirildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız