SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 2 Mahkumiyet, 2 Beraat..

0
Güncellendi - 2018-01-21 00:00:04
FETÖ Davalarında 2 Mahkumiyet, 2 Beraat..
A- A+ PAYLAŞ

  • 1'i müdür rütbesinde iki eski polise ceza çıkarken, biri öğretim görevlisi iki kadın sanık delil yetersizliğinden beraat ettiler.

Malatya’da FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında eski emniyet müdürü ile eski polis memuruna hapis cezası verilirken, iki kadın şüpheli delil yetersizliğinden beraat etti.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ VE POLİS MEMURUNA CEZA..

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan eski emniyet müdürü ile eski polis memuru 6'şar yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ayrı ayrı tutuklu yargılanan eski Emniyet Müdürü Mustafa K. ile eski polis memuru Bayram Ö. ve avukatları katıldı. Telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen Mustafa K. ile bu programı kullandığı öne sürülen Bayram Ö., suçlamaları kabul etmediler. Mahkeme savcısı her iki sanıkla ilgili mütalaasında, sanıkların ByLock kullanıcısı olması ve kuvvetli delil durumunu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi. Son sözü sorulan sanıklar, haklarındaki iddiaları kabul etmeyerek, tahliye ve beraat talebinde bulundular. Mahkeme, her iki sanığa da terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Sanıkların tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak sanıklar hakkında tahliye kararı veren heyet, yurt dışına çıkış yasağına da hükmetti.

2 KADIN SANIĞA BERAAT..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki bir diğer davada ise, tutuksuz yargılanan İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eski öğretim görevlisi Meral Ar. M. hakkında çıktı. FETÖ/PDY örgüt üyeliği ile suçlanan eski öğretim görevlisinin delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.

FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlamasıyla Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanan sanık Güzide K. hakkında da yine delil yetersizliğinden beraat kararı çıktı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız