SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 6 Mahkumiyet Daha..

0
Güncellendi - 2017-10-11 01:50:06
FETÖ Davalarında 6 Mahkumiyet Daha..
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan 1 polis, 2 astsubay,  1 muhasebeci ve 1 öğretmen olmak üzere toplam 5 sanığa 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Mahkeme, itirafçı olan 1 kişiye verdiği 1 yıl 6 ay hapis cezasını ise erteledi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ Silahlı Terör Örgütü dosyalarında yargılanan 6 şüphelinin yargılanması tamamlanarak, haklarında verilen hükümler açıklandı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmalarında göre;  Polislikten ihraç Aziz Y.’ye “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası ve hüküm ile birlikte tahliye, Astsubaylar Sait M. ve Ramazan B.’ye “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası ve hüküm ile birlikte tahliye kararı verdi.

Mahkeme heyeti, Muhasebeci Mehmet A. ve öğretmen Mehmet A.’ya “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezaları verdi ve hüküm ile birlikte tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

“FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan yargılanan Veteriner Mehmet Z.B.’ye etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandığı gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, 'Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması' kapsamında cezası ertelendi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız