SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davalarında 7 Mahkumiyet

0
Güncellendi - 2018-02-14 03:03:55
FETÖ Davalarında 7 Mahkumiyet
A- A+ PAYLAŞ

  • 15 Temmuz gecesi sela okumayan imam mahkum edilirken, FETÖ üyeliğiyle suçlanan Doçent ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Malatya’daki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarında 4 eski öğretmen, 2 eski polis ve 1 eski imam olmak üzere tutuklu yargılanan 7 sanığa 10 yıl 8 ay ile 6 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezası verildi. 3 sanık ise beraat etti.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında tutuklu yargılanan eski öğretmen Abuzer Ç.’ye “Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan 10 yıl 8 ay hapis cezası verilirken, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Mahkeme Heyeti, tutuklu yargılanan eski öğretmenler Hasan O. ve Mustafa T.’ye “Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan 7’şer yıl 6’şar ay hapis cezası verilirken, eski polis memuru Zeki E.’ye ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkeme Heyeti Hasan O. ve Zeki E. hakkında hüküm ile birlikte tahliye kararı verirken, Mustafa T.’nin ise tutukluluk halinin devamını kararlaştırdı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının karar duruşmalarında “Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklu yargılanan eski öğretmen Ali İhsan S.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, tutukluluk halinin devamına karar kılındı.

“Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak” suçundan tutuklu yargılanan eski imam Mehmet Z.’ye ve eski polis memuru Sefa B.’ye de 6’şar yıl 3’er ay hapis cezası verildi. Her iki sanık da tahliye edildi.

Önceki duruşmada evindeki aramalarda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait olduğu belirtilen çok sayıda CD ve kaset bulunan, ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sela okumadığı iddia edilen sanık imam, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme Heyeti, İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fuat A. ve polis memuru Engin S. hakkında delil yetersizliği, astsubay Haluk S. hakkında ise “Mor Beyin” mağduru oldukları gerekçesiyle beraat ettiler.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız