SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davasında Kürecik Tercümanına Hapis

0
Güncellendi - 2018-06-27 04:28:07
FETÖ Davasında Kürecik Tercümanına Hapis
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Kürecik NATO Erken Uyarı Sistemi Üs Bölgesi'nde tercüman olarak görev yapan ve Gürcistan'a giderken sınır kapısında yakalanan sanığa 10 yıl hapis cezası verildi.

Malatya Kürecik’te bulunan NATO radar üssündeki ABD’li askerlerin ikamet işlerini takip eden ve bir Amerikan şirketinde tercüman olarak çalışan Tevfik M.’nin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak iddiası ile hakkında açılan davada yargılama sona erdi. Tevfik M., Gürcistan’a geçmek isterken 31 Ekim  2017’de Sarp Sınır Kapısında yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY silahlı terör örgüt davasının duruşmasında tutuklu sanık Tevfik M., Sincan 2 Nolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nden SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı. 

Mahkemedeki dosyaya giren belgelere göre; Örgütün kriptolu haberleşme programı "ByLock"a 7 bin 240 kez erişimde bulunduğu tespiti yapılan Tevfik M.’nin cep telefonu kayıtlarında 2011-2013 yılları arasında FETÖ'nün firari üst düzey sorumlularıyla görüştüğü belirlendi. Kayıtlarda Tevfik M.’nin  FETÖ'nün "asker ve polis okulları sorumlusu" Sait Aksoy, Texas'taki North American Üniversitesi rektörü  Şeref Ali Tekalan, "yargı imamlarından" Ahmet Can, "Alevilerden sorumlu imamı" Süleyman Uysal, ve eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı firari Ali Çelik ile görüştüğü belirlendi.

Sanık Tevfik M.’nin 2002'de turistik amaçla Amerika'ya vize başvurusu yaptığını ve 11 Eylül saldırılarına rağmen, 10 yıllık vize aldığını mahkemede itiraf ederken, ABD’ye çalışmak için zaman içinde  5-6 kez gidiş ve dönüş yaptığını anlattı.

Bank Asya'ya örgüt liderin çağrı döneminde 150 bin TL para yatırmakla da suçlanan Tevfik M., 2015 yılında yine örgütün Amerika’daki liderinin yakın adamlarından Burhan Gülen’in düğününe katıldığını da kabul etti.

Karar duruşmasında Mahkeme başkanının "Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak ister misin?" sorusuna Tevfik M., "Herhangi bir suç işlemedim, terör örgütü üyesi değilim, kabul etmiyorum." cevabını verdi.

Mahkeme Heyeti, Tevfik M.’ye  "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası vererek tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız