SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davasında Tıp Prof.'una 7.5 Yıl Hapis

0
Güncellendi - 2017-09-28 05:40:30
FETÖ Davasında Tıp Prof.'una 7.5 Yıl Hapis
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY davasında 2'si İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevliyken ihraç edilen hocalar olmak üzere 6 sanığa daha hapis cezası çıktı

Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve biri profesör olan İnönü Üniversitesi eski öğretim üyesi ile görevlisinin de aralarında bulunduğu 5 sanığa hapis cezası verilirken, itirafçı olan 1 sanığa verilen ceza ise ertelendi.

-Tıp Profesörüne 7 yıl 6 ay hapis..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ Silahlı terör örgütü dosyalarından 6 sanığın daha yargılaması tamamlandı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çıkan kararlara göre; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi iken görevden ihraç edilen Prof.Dr. Ahmet K.’ye 7 yıl 6 ay hapis cezası verilirken, yine İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde araştırma görevlisi iken ihraç edilen Dr. Fatih Y.'ın yanı sıra Emrah Y., Mesut C. ve İsmail A. 6’şar yıl 3’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, hüküm ile birlikte sanıkların cezaevinde bulundukları süreyi göz önünde bulundurarak tahliye verdi.

Mahkeme, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan O.H.’ye 1 yıl 6 ay hapis cezası vererek, ceza kararını erteledi.

-Heyet değişti, kararlar hızlandı

Bu arada, Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde HSK’nın son kararnamesiyle mahkeme başkan ve heyetinin değişmesi ile birlikte FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ilişkin dava dosyalarında kararlar çıkmaya başladı. Yeni heyetin göreve başlamasıyla birlikte son 15 günde yaklaşık 20 dosyada karar çıktı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Vatansever (6 yıl önce)
    Adalet yerini buldumu şimdi. Oh ne güzel bedava yüksel, bedava hak ye, HAK yiyerek yap, yap, yap, yap. Yakında tüm fetöcüler dışarıya dışarıdakiler zaten hayatlarını yaşıyorlar. Hakkı yenilenler ne olacak. Bunların altından kalkamazsınız beyler. Yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla