SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"FETÖ Görevi İşbirlikçilerine Devretti"

0
Güncellendi - 2016-09-02 04:17:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Ağustos ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

15 Temmuz Şehitleri Meclis Salonu’nda Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2016 yılı Temmuz ayı mizanı okunarak, oylandı. Temmuz ayı mizanı oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısında fasıllar arası aktarımda görüşüldü. Fasıl 7 madde 02 oda yapım hizmet giderleri kaleminden 110 bin liranın fasıl 15 madde 001 bağış ve sosyal amaçlı yardımlara aktarılması oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, ekmek rayiç fiyatı da görüşüldü. 17 Ağustos 2016 tarih 172/5 yönetim kurulu kararına göre; ekmek satış fiyatlarının Malatya’da 250 gram francala ekmek 1 lira, 200 gram pide ekmeği 1 lira, 500 gram ata ekmeği 2 lira, 250 gram kepek ekmeği 1 lira, 250 gram tam buğday ekmeği 1 lira, 600 gram Trabzon ekmeğinin de 3 lira rayiç bedeli ve satışı uygun olduğu kararı verildi. Alınan karar, meclis toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

“MİLLET OLARAK TEK VÜCUT OLDUK”

Toplantıda daha sonra Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanvekili Fatih Ilıcak, oda çalışmaları konusunda bilgiler vererek, gündeme ilişkin konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ilıcak, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’un hac vazifesini yerine getirmesinden dolayı, vekaleten kendilerinin görevi devam ettirdiklerini söyledi.

15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde milletin tek vücut olduğunu ifade eden Ilıcak, “15 Temmuz da üzerimize çöken kâbus gibi belayı def ettik. 15 Temmuz’u, 16 Temmuz’a bağlayan geceyi Türkiye tarihinin en karanlık gecesiydi. Ama en aydınlık sabahını da 16 Temmuz’da yaşadık. Hiç kuşkusuz o gün verdiğimiz topyekûn mücadele insanlık tarihine altın harflerle bir destan olarak yazıldı. Millet olarak tek vücut olduk” dedi.

Ilıcak, 7 Ağustos Yenikapı mitingiyle Türkiye’de yeni bir kapı açıldığını kaydederek, şunları söyledi:

“7 Ağustos günü ortaya konan birliktelik ruhu milletimiz adına Yenikapı’da, yeni bir kapı açtı. Yenikapı’daki 5 milyonun yanı sıra 81 ilimizde meydanlara çıkan milyonlarca insanımızla bu manevi iklimi yaşamış olmaktan tarihe tanıklık etmekten bende büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Bu tabloda Malatya ticaret ve sanayi odası üyesiyle, meclisiyle, yönetimiyle, çalışanıyla Malatya’da alanlarda yerimizi aldık. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Biz milletçe bu şiarı söylüyoruz. Ben burada şahadet şerbetini içen 246 vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

“FETÖ, GÖREVİ İŞBİRLİKÇİLERİNE DEVRETTİ”

FETÖ terör örgütünün görevi işbirlikçilerine devrettiğini dile getiren Ilıcak, “15 Temmuz darbe girişimimde başarılı olamayan FETÖ terör örgütü bu kez görevini işbirlikçilerine devredip Elazığ ve Gaziantep’te bombalı terör eylemleri ile askerimizi, polisimizi ve masum insanları hedef aldı. Bu terör saldırılarını kınıyor ve lanetliyorum. Asırlar boyu bu topraklarda kardeşçe, etle tırnak, yağmur ile toprak gibi bir arada yaşayan milletimizi parçalamaya, vatanımızı bölmeye, ezanları susturmaya, bayrağı indirmeye, hiçbir zaman bu eli kanlı terör örgütleri ve arkalarındaki işbirlikçilerin güçleri yetmeyecektir. Menfur saldırıda hayatını kaybeden polis, asker ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİMİZDEN TALEP ETTİĞİMİZ TEDBİRLERİN SONUÇLARINI ALMAYA BAŞLADIK”

Ilıcak, hükümetten alınmasını talep ettikleri bazı tedbirlerin olduğunu ve bu tedbirlerin sonuçlarını almaya başladıklarını ifade ederek, “Malatya Ticaret ve Sanayi Odası olarak hükümetimizden talep ettiğimiz tedbirler vardı. Bu tedbirleri birkaç defa dile getirdik. Bunların sonuçlarını almaya başladık. Bunları kısaca paylaşmak istiyorum. Tüketici kredilerinin vadelerin uzatılması, taşınır malların teminat olarak kabul edilmesi, kamu alacalarının yapılandırılması ve vergi affı, vergisini düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, faizlerin düşürülmesi, konutta faiz oranlarının düşürülmesi ile ilgili süreç başladı biliyorsunuz. Daha önce açıklamalarımızda bankaların artık mazereti kalmadı demiştik. Bu çıkışımız bazı çevrelerce eleştirildi bugün haklı olduğumuz görülüyor ve bu noktada ilk adımı Ziraat Bankası attı. Arkasından diğer bankalarda bu hassasiyetini ortaya koyuyorlar. Karşılıksız çekte yeni düzenleme ve itibarın iadesi biliyorsunuz karşılıksız çek verenlerin ya para cezası ödeyecekler ya da hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. İflas ertelemede suiistimaller vardı diye çok konuşuyorduk şuanda OHAL kapsamında tedbir geldi. Talep ettiğimiz birçok tedbirde hükümetin gündeminde, bizde her zaman ki gibi takipçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“15 TEMMUZ’DAN İTİBAREN İŞLETMELERİMİZDE ÖNEMLİ OLUMSUZUKLAR OLMADI”

Milletin darbe girişiminden sonra devleriyle birlikte olduğunu gösterdiğini kaydeden Ilıcak, şunları ifade etti: “Bu millet darbe girişiminden hemen sonra 10 gün içinde 11 milyar doları Türk lirasına çevirdi. Bu milletin devletiyle birlikte olmasının bir göstergesidir. İşte milletin güvenine layık olmanın ekonomik hamleleri gerçekleştirmenin bizler için tam vakti. Sayın başbakanımız da devlet-özel sektör birlikte yatırım yapacak, özellikle Doğu Ve Güneydoğu’ya yatırım yapın, ortağınız biziz alım garantisini biz veriyoruz dedi. Darbe girişimini püskürttükten sonra şimdi önümüzdeki görev ekonomik ajandamızın şartlarını yerine getirmektir. 15 Temmuz itibaren işletmelerimiz üzerinde çok şükür önemli olumsuzluklar olmadı. Malatya Organize Sanayi’nde işçilerimiz biz meydanlara gideceğiz. Fabrikaları kapatır mısınız diye talepte bulundular. Bizlerde kabul ettik. Fabrikaları kapattık. İkinci günden itibaren Malatya 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bacalarımız tüttü, fabrikalarımız çalıştı hiçbir olumsuzluk olmadı.”

“BÖLGEDEKİ SIKINTILAR ELE ALINDI”

Ilıcak, MTSO hizmet binasının açılışında bölgedeki sıkıntıların da ele alındığını belirterek, “Bu ay içerisinde biliyorsunuz, Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılı ile odamızın resmi açılışını yaptık. Akabinde Gümrük Ve Ticaret Bakanı Sayın Bülent Tüfenkci ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi oda-borsa başkanları ile istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda bölgede ki sıkıntılar ele alındı” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

tso

tso1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • baran_ege (7 yıl önce)
    Okuyan okuduğunu anlamıyor, dinleyen dinlediğini anlamıyor. Geriye ne kalıyor? Hafızın sesi güzelmiş…
    0
    0
    Yanıtla
  • dobra.dobra (7 yıl önce)
    Nedeyis ti garibanin yedigi bi ekmek 5 kisilik bi ayle sabah aksam 15 adet ekmek aliyo aldigi ekmek aylik 450 tl yapar 500 tl kira yapar eder 950 tl yaziktir ya maasi ekmegemi versinler sayin yetkililer bu zor gunler de halka destek olun bari herseye el kaldirmayin
    0
    0
    Yanıtla