SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ, Hamido'nun 100 Dönüm Arazisine Nasıl Kondu?

0
Güncellendi - 2017-10-27 04:05:46
FETÖ, Hamido'nun 100 Dönüm Arazisine Nasıl Kondu?
A- A+ PAYLAŞ

* 'Etkin Pişmanlık' duyan FETÖ sanığının itiraflarında önemli ayrıntılar.. FETÖ/PDY'nin Malatya'daki ilk davasının sanıkları arasında yeralan ve 'itirafçı' olan işadamı, örgütün Malatya'da 2003- 2015 yılları arasındaki en son kişi başına 200 bin TL olan himmet toplama faaliyetlerini, TSO'yu ele geçirme operasyonunu, dershane kapatılması olayı üzerine dönemin Valisini, AKP İl Başkanı Tüfenkci'yi ziyaretlerini anlattı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün Malatya'daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden önce gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında açılan ve 15 tutuklusu bulunan 8'i firari 33 sanıklı davada tutuksuz yargılanırken Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan işadamı Bayram E., örgütün 2003 ile 2015 yılını kapsayan Malatya’daki faaliyetine ilişkin olarak  geniş kapsamlı bilgiler verdi. “Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için” yaptığı başvurunun ardından Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesine avukatı  Bayram Özcan  ile birlikte giderek ek ifade veren işadamı, ilginç açıklamalar yaptı.

İşadamı Bayram E., kendisinin 2003 yılından itibaren FETÖ’nün Malatya yapılanması içerisinde yer aldığını ve bu örgütün il yapılanmasındaki en üst karar organı olan “Mütevelli  Heyetinde” 2015 yılına kadar görev yaptığını belirterek, 2016 yılına kadar FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün tüm il imamlarını ve Mütevelli Heyeti’nde görev alan isimleri tek tek dönemlerine göre anlattı.

Bayram E., FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne dahil oluşunun ilk yıllarını şu şekilde anlattı:

“Ben FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile ilk olarak 2003 yılında Malatya'da esnaf olan Yavuz S. isimli şahıs aracılığıyla tanıştım. Bu yapının içinde olan ve esnaflardan oluşan sohbet grubuna katıldım. Bu sohbet grubumuzda; Yavuz S., Mehmet T., Haşim O., Ali A., Eyüp Ö., Muzaffer E. isimli esnaflar vardı. 2003 yılında bize sohbetleri Ali A.isimli şahıs yapardı. Bu şahıs örgüte ait eğitim kurumlarından birinde sigortalı olarak çalışırdı. 4 yıl kadar sohbet verdi. Bu sohbetler haftada bir örgütün evi olarak bildiğimiz ancak örgüte müzahir olan öğrencilerin kaldığı evlerde idi. Sohbet imamları 2007 ile 2014 yılları arasında her yıl Kurban Bayramı öncesinde bizden kurban parası toplarlardı. Sohbet hocası ‘Siz kurban kesmeyle uğraşmayın, siz kurban parasını bize verin bizlerin yerimize keser ve ihtiyaç sahibi olan fakir öğrencilerimize veririz.’ diyorlardı. Benim içinde bulunduğum bütün sohbet grupları içerisinde yaklaşık 3 ayda bir adak kurbanı kesilecek deniyordu. Bu adak kesmek için de kurban paralarını biz esnaflardan sohbetlerde elden topluyorlardı. Kim ne kadar vereceğini önceden sohbet imamına taahhüt ediyordu. Her sohbete gitmemizde cebimizde o gün ne kadar varsa elden sohbet imamına veriyorduk ve sohbet imamı da verdiğimiz meblağı himmet taahhüdümüzden düşüyordu. Benim grubumda bulunan bütün esnaflar elden Ali A. isimli sohbet imamına taahhüt ettiği kadar himmetini verdiğine şahit oldum. Bu dönem yani 2000-2003 yılları arasında, Muşlu olduğunu bildiğim, FETÖ POY Silahlı Terör Örgütünün Malatya İl İmamı Abdullah Y.isimli şahıstır. Yine bu şahıs örgütün Malatya ilinde faaliyet gösteren şirketlerinden birinde sigortası vardır.”

-“2007’de kişi başı himmet 80 bin TL idi”

MAKİAD’ın görünürde bir işadamı derneği olsa da, bütün yönetim ve çalışmalarının FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün İl İmamının elinde olduğunu Bayram E., “Hatırladığım kadarıyla 2003-2005 yılı arasında kısa bir süreliğine Tarık Kod isimli Hasan Ş. isimli şahıs il imamı olarak görev aldı. Bu şahsın İstanbul'da avukat olduğunu biliyorum ve bürosunun da İstanbul'da olduğunu duymuştum. Bu şahıs Malatya’dan Afrika ya gitti diye biliyorum.  2005 yılı sonrasında örgütün Malatya İl İmamı Fadıl D. isimli bir şahıs atandı. Bu şahıs Malatya’dan Kıbrıs'a imam olarak örgüt tarafından atandı, daha sonrasında da Van ilinde Örgütün Hakkari ve Van İl İmamlığını yaptığını Malatya’dan geçerken bana uğradığında söylemişti. Bu şahıs bizim MAKİAD yönetimde bulunduğumuz bir dönemde bize esnaflardan para toplamamızı ve 10 tane büyük baş hayvanı keseceğimizi organize etmemizi istedi. Biz yöneticilerde esnaflardan para topladık ve bu 10 tane büyük baş hayvanı kestik ve bunun etlerini kim nereye götürdü veya nereye verildiğini bilmiyorum.

2007 yılında Ali A. örgüt tarafından Gaziantep iline atandı ve bizim sohbet grubumuza imamlık görevi de Malatya’ya yeni gelen Mustafa Y .isimli şahsa verildi. Bu şahıs hatırladığım kadarıyla örgütün şirketlerinden birinde çalışıyordu. Ancak bu şahıs şirkette her ne kadar çalıştı görünse de şirkete gitmez biz esnaflara sohbet verirdi. İl imamı olan Fadıl isimli şahıs hatırladığım kadarıyla 2009 yılında Ömer Fatin N., Mehmet T.,, Kubilay K., Muzaffer E., Suat S. isimli şahısları Amerika’ya Fetullah Gülen’i  ziyarete götürdü. Mustafa Y. ve Fadıl isimli şahısların bizim sohbet grubundan sorumlu olduğu dönemde yıllık topladıkları himmet paralarının miktarı ortalama olarak her esnaftan 50-60 Bin TL arasında idi. Yine bu parayı taahhüt ederdik ve elden her sohbete gittiğimizde düzenli olarak parça parça öderdik. Mustafa Y.  isimli şahsın sohbet imamlığı döneminde sohbet grubumuzda; Yavuz S., Mehmet T., Haşim O., Ali A., Eyüp Ö., Muzaffer E. vardı. 2007 yılının sonunda ben, Sadullah I., Yalçın G., Kubilay K., Ömer Fatin N., Haşim O., Muzaffer E., Suat S., Sadettin Ç., Gökhan G.,, Nurettin E. ile birlikte yeni bir sohbet grubu olduk ve bu grubun sohbet imamı İl İmamı olan Fadıl isimli şahıs idi. Bizim bu yeni sohbet grubumuzun adı Ana Sohbet Grubu diye geçiyordu. Hatırladığım kadarıyla 2007 yılında bize sohbetleri il imamı Fadıl isimli şahıs yapardı.  Bu dönem himmet parasının bedeli 80.000 TL ye çıkarıldı, biz bu paraları Fadıl’ın muhasebecisi olan Emre Kaan Ö. isimli şahıs topluyordu. Bu dönemde taahhüt edilen himmet miktarını sohbetlerde almıyorlardı artık iş yerimize gelip elden topluyorlardı. Bu sohbetleri örgütün evlerinde yapmazdık ayda bir ya da haftada bir Pazartesi günleri Çevreyolu üzerinde bulunan HÜGEM dershanesinin üst katında yapıyorduk. Bizim bu sohbet grubumuza her ne kadar ana sohbet grubu dense dahilde bu grubun ikinci bir adı da ana mütevelli heyetidir. Örgüt tarafından hatırladığım kadarıyla İl İmamı 2007 yada 2008 yılında Eyüp D. isimli şahıs atandı. Bu şahıs bizim mütevelli heyetini Fadıl’dan devraldı. Bizim mütevelli heyetimiz ile Eyüp D. isimli şahıs ilgilenmeye başladı.”diye konuştu.

Bayram E.'nun ayrıntılı ifadesinden bazı bölümler şöyle:

-Malatya’yı himmet bölgelerine ayırmışlar…

“Eyüp D. isimli şahıs Malatya’ya imam olarak gelmesinden dolayı örgütün esnafları yurt dışına götürmesi yani seyahatler çoğaldı. Malatya ilinde toplanan bütün himmet Eyüp D. isimli şahsa gelirdi ve Eyüp’de bu gelir ve giderleri biz mütevelli heyeti ile paylaşırdı. Ancak hiçbir himmet parası banka üzerinden toplanmaz sadece elden teslim yoluyla alınır ve ilgilisine teslim edilirdi. Malatya'nın örgüt tarafından himmet toplanan bölgeleri 7 veya 8 e bölmüştü. Malatya ilinde örgütün himmet paralarının geliri 2011 yılında hatırladığım kadarıyla 3 trilyon idi. Daha doğrusu bize gösterilen meblağ bu kadardı, kuvvetle muhtemelde bu meblağ çok daha fazladır diye düşünüyorum. Eyüp D. isimli şahıs 15 günde veya ayda bir Gaziantep'e giderdi çünkü Malatya, bölge olarak Gaziantep'e bağlıydı. Biz mütevelli heyeti olarak; Ne karar alırsak alalım son söz il imamındadır."

-Bağışı cemaatin şirketine kaydetmişler

"2012 veya 2013 yılı içinde Ziya A. isimli şahsın Tecde Mahallesinde yaklaşık 10 dönüm kadar bir arsası vardı. Bu şahsın arsasını Allah rızası için bağışlamasını ve bir yurt açacaklarını ve kendisiyle eşinin adını yurda vereceklerini söyleyerek bu arsayı Ziya A.  tarafından bilmediğim tanımadığım birine sattılar ve satış bedeli de 1.200.000 veya 1.300.000 civarında idi. Parayı Eyüp D. isimli şahsa yurt yapılacak diye verdiler. Eyüp D.’de Malatya otogarın yanında şuan ki Tapu Müdürlüğünün arkasında faaliyet gösteren özel bir erkek öğrenci yurdunu aldı ve bu yurdun adını Ziya A. ile eşinin adını verdiler. Bu yurt örgütün bir şirketine aktarıldı ancak adını şuan için hatırlamıyorum."

-Cemaat mensupları için motivasyon seminerleri düzenlenmiş

"Hatırladığım kadarıyla 17-25 Aralık sürecinden sonra Eyüp D.’nin yurt dışı gezileri organizasyonu çoktu ve nitekim Malatya'da birçok esnaf bu gezilere katıldı. Malatya'da faaliyet gösteren A.Otelde Ekrem Dumanlı’nın katıldığı bir seminere gittik. Bu semineri MAKİAD düzenlemiş görünse bile aslında bunu düzenleyen kişi Eyüp D.  isimli şahıstır. Bu seminerde Ekrem Dumanlı katılımcılara hitaben; ‘Gazetenin tirajı düştü bunun içinde biraz yükseltelim herkes elini taşın altına koysun dedi, Sabırlı olun iyi olacak bu günler geçecek ‘ dedi. Bu organizasyona Malatya’dan toplan 200-300 kişi arasında bir katılım vardı. R. Otelde de yine Eyüp D. bir organizasyon düzenledi. Bu organizasyona İhsan Kalkavan isimli şahıs katıldı. Bu organizasyonda İhsan Kalkavan bize hitaben; ‘Bu günler geçecek.’  gibi şeyler söyleyerek insaların yapıdan kopmaması hususunda motivede bulunmaya çalışıyordu. Yine bir organizasyona Gaziantepli işadamı olan Osman Nakıboglu isimli şahıs katıldı. Bu şahıs yine bizlere; ‘Birbirimize daha da bağlı olmalıyız bu günler gelip geçici her şey daha güzel olacak.’ tarzında motivasyonda bulundu. İstanbul'da faaliyet gösteren Dumankaya İnşaatın Yönetim Kurulu üyesi bir şahıs yine R. otel deki organizasyona katıldı. Bu şahıs da diğerleri gibi bize yine motivasyon sağlamaya çalışıyordu. Yine Fetullah Gülen’in sağ kolu olarak bilenen Bahattin Karataş isimli bir şahıs da ayrı bir organizasyona katıldı ve bize yine motivasyonda bulundu.

-"Başbakan hasta, yakında ölecek" demiş

Dershanelerin kapatılması döneminde cemaatin Malatya7da yürütmüş olduğu çalışmaları da anlatan Bayram E., şu ifadeleri kaydetti:

“Hatırladığım kadarıyla 17/25 Aralık sürecinden önce yaz aylarının sonu ya da sonbaharın başlangıcında yani dershanelerin kapatılması sürecinde Eyüp D. biz mütevelli heyeti ile sohbette bize, ‘Hükümet partisine oy vermememiz gerektiğini, çevremizdeki insanları da etkilememizi, dershanelerin kapatılmaması için de milletvekillerin yanına gidin, valiliklere gidip dershanelerin kapatılmaması için dilekçeler vermemiz gerektiğini, hükümetin dershaneleri kapatması politikasının yanlış olduğunu’ söylüyordu.

Eyüp D. isimli şahıs bizi dershanelerin kapatılmaması için AK Parti İl Başkanı olan Bülent Tüfenkçi‘nin yanına gitmemizi istedi. Benimle birlikte, Ergün A.,, Recep S. ve ismini hatırlamadığım birkaç kişi Bülent Tüfenkçi’nin yanına gittik. Eyüp D.’nin  bize söylediklerini aynen söyledik.  Bülent bey de bize; ‘Hükümetin aldığı bir karardır ve bu kanuna uygundur. Bizim bu hususta yapabileceğimiz bir şey yoktur. Nitekim kanuna karşı gelmek haliyle suçtur.’ demesi üzerine bizde buradan ayrıldık.

Yine Eyüp D.’nin  talimatı üzerine Gökhan G. isimli şahıs Malatya Valisini ziyaret etti. Eyüp D.’nin  isteği doğrultusunda isteklerini Valiye ilettiğini duydum. Eyüp D. bize, ‘Başbakan (dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan) hasta. Bunu halktan gizliyorlar, yakında ölecek hastalığının da bağırsak ya da kolon kanseri olduğunu’ söyledi. Bunu bize söylemekteki amaç ilerde önümüz açılacağını ve örgütten kopmaları engellemek için bizleri diri tutmak amaçlanıyordu.”

-“Cemaat TSO’yu ele geçirmek istedi”

Malatya’da 2013 yılındaki TSO seçimlerinde cemaatin  TSO’yu ele geçirmek için çalışma yaptığını da anlatan Bayram E., bu konuda ise şunları söyledi:

“Mütevelli heyetinde bulunan Yalçın G., Sadullah I. ve Nuri E. isimli şahıslar Eyüp D. ile arasında sorunlar yaşadıkları için Eyüp D.’na küstüler ve mütevelliden ayrıldılar. Bu şahısların cemaatle bir küskünlüğü söz konusu değildi ancak Eyüp ile aralarındaki tatsızlıktan dolayı mütevelliden ayrıldılar. 2013 yılında Malatya'da yapılacak olan TSO seçimlerine ilk başta tek aday vardı. Bu aday da Hasan Hüseyin Erkoç  isimli şahıs idi. Bu şahıs tek başına seçime girecekti fakat seçimlerden kısa bir zaman önce Eyüp D.’nin talimatı üzerine Muzaffer E.TSO başkanlığına aday oldu. Bunu da şuradan anlıyorum; TSO seçimlerinde oylarımızı Muzaffer E.’ye vereceğimizi ve tanıdığımız diğer esnafları da ayarlayarak Muzaffer Beye oy vermeleri gerektiğini Eyüp D.bize söyledi. Çünkü Hasan Hüseyin Erkoç isimli şahsın cemaat ile bir bağlantısı yoktu bu sebepten dolayı cemaatle bağlantısı olan ve himmetini herkes gibi ödeyen örgüte sadık olduğu düşünülen Muzaffer E. TSO başkanı olmalıydı bu sebeplerden dolayı bu plan Eyüp D.’nin planıdır. TSO’yu da cemaat ele geçirmeye çalışıyordu. Seçim öncesinde Eyüp yine bize aynı şekilde Muzaffer’ e oy vereceğimiz hususunda telkinde bulundu ve seçim günü gidip Muzaffer’den yana oy kullandık. Bizim mütevelli heyetinde bulunan Yalçın G., Nuri E. ve Sadullah I. hariç herkes Muzaffer E.’yi ı destekledik.”

-Hamido'nun 100 dönümlük arazisine böyle konmuşlar

Bayram E., Malatya Belediye Başkanı iken 1978 yılında bombalı  suikasta kurban giden ve Hamido olarak bilinen Hamit Fendoğlu’nun eşine kalan 100 dönümlük arazisini cemaatin nasıl ele geçirdiğini de anlatarak, şöyle konuştu:

“Hatırladığım kadarıyla 2009 yılı ve öncesinde benim mütevelli heyetinde bulunduğum dönemde yapılan sohbetin birinde bize hitaben; Eyüp D. isimli şahıs ile birlikte Suat S. ile beraber Hamit Fendoğlu isimli şahsı eşinin yanına gittiklerini ve bu bayandan kendilerine üniversitenin karşısında bulunan Bulgurlu mevkiindeki arazilerini bağışlamasını ve bu araziye de Vakıf Üniversite kuracaklarını ayrıca üniversiteye de Hamit Fendoğlu’nun adını verecekleri söylemişler. Bunun üzerine Hamit Fendoğlu’nun eşi özel üniversite yapılacak diye 100 dönüm araziyi bağışlamış ve bu arazinin tapusunu da örgüte ait bir şirketin üstüne almışlar. Bizde Eyüp Doğan’a  ‘Ne yapacağız bu araziye’ diye sorduk oda bize hitaben ‘Cemaat burada bir özel üniversite açacak’ dedi. ‘Bizde tamam’ dedik. Ancak , ‘Bu arazi tam olarak bize yetmez’ dedi ve  ‘Bu kadının yine bir miktar daha aynı yerde arazisi var bu araziyi de almalıyız’ dedi. Daha sonraki bir sohbet de Eyüp D., bize  ‘Ben bu bayanın yanına gittim ve bize 60 veya 70 dönüm kadar bir araziyi de tekrardan bağışlayacak.’ dedi. Bu üniversitenin temeli filan atılmayınca yani yapımı gecikince bu bayan şahıs araziyi vermekten vazgeçti ve Eyüp D. bu şahsa ikinci kez aldığı 60-70 dönümlük araziye geri iade etti. Ancak 100 dönümü iade etmedi yine örgütün bir şirketi adına tapu olarak bu arazi duruyordu. Bu olaylardan sonra Eyüp D. ‘Bu araziyi satacağız ve bunun için bize müşteri bulun’ dedi. Daha sonrasında bu araziyi satıp satmadıklarını bilmiyorum.”

-17-25 Aralık sonrası da himmet toplamayı sürdürmüşler

17-25  Aralık sürecinden sonraki durumu anlatan Bayram E., şu ifadelerini kaydetti:

“17-25 Aralık sürecinden sonra düzenli olarak Malatya genelinde toplanan himmet gelirleri HÜGEM dershanesinin üzerinde gösterilmemeye başlandı. En son Malatya' da toplanan himmet gelirinin miktarının 3,5 trilyon olduğunu göstermişlerdi. Sohbetlerde yapılmamaya başlanmıştı. En son görüşmelerimizde tedbirli olmamızı, himmetlerin toplanacağını söylerlerdi. 2004 yıl içerisinde yine ben 80.000 TL civarında himmet vermeyi kabul etmiştim ve bu parayı parça parça ödedim.”

-“2015 yılında kişi başı himmet 200 bin TL’ydi”

İfadesinden sonra Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti önünde ifadesi alınan Bayram E., KOM Şubesinde vermiş olduğu ifadesini tekrarlayarak, ifadesine bazı yeni konular ekledi.

Bayram E., şunları söyledi:

“Her sene kurban bayramından 15-20 gün önce bütün cemaat üyeleri bölüm bölüm cemaate bağlı okul veya yurtlarda toplanırlar, il imamı o sene için toplanan grubun ekonomik durumu da nazara alınarak himmet miktarı belirler, son olarak 2015 yılı için mütevelli heyeti üyelerinin her biri için 200 bin TL himmet miktarını belirlendiğini biliyorum. Ben bu himmet miktarını tahminen 15 parça halinde nakit olarak Ramazan Ç. isimli Eyüp D.’nin yardımcısı ve muhasebecisi olan şahsa ödedim, Eyüp Doğan gittikten sonra yerine Yücel Y. geldi, Ramazan Ç. aynı görevini devam ettirdi.  2015 yılı itibariyle Eyüp D. isimli il imamının Malatya TEDAŞ karşısında devletten 49 yıllığına büyük bir arsa kiraladıklarını, bu arsaya Battalgazi veya Turgut Özal ismiyle üniversite kurmayı planladıklarını biliyorum.”

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

________________

SÖZDE GAZETECİ ‘EMEK HIRSIZLARI’NA: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak  belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi  kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini  çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz. Bir sonraki uyarımızda, neredeyse tüm özel emek ürünü çalışmalarımızı “hırsızlayan” malum site başta olmak üzere, emek hırsızlarını isim isim yayınlayacağımızı, haklarında da yasal işlemlere başvuracağımızı belirtmek istiyoruz –malatyahaber.com

__________________

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • SALIH (6 yıl önce)
    ATIN IFTIRALARINIZI ZALIMLER...Cenâb-ı Hak buyuruyor: “(Resûlüm!) Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor.” (İbrâhim, 42)
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokhan Karabulut (6 yıl önce)
    Aynen bu haberi birkac yerden daha okudum haberin kaynagi meger malatyahaber.com muş
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (6 yıl önce)
    Pastayi.paylasanlar.beli.siyasiler.idareciler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Parsel parsel soymuşlar memleketi. Sorumluların vicdanı rahat mı?
    0
    0
    Yanıtla