SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ İtirafı "Bunlarla Yolum Kesiştiği İçin Pişmanım"

0
Güncellendi - 2017-04-28 17:51:49
FETÖ İtirafı
A- A+ PAYLAŞ

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında etkin pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen bir sanık, örgütle bağlantılı kişilerin iş başvuru sürecinde kendisine, "Sen başvur, liste bizden olsun, biz doldururuz" dediğini aktardı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname ile mesleğinden ihraç edilen ve ardından tutuklanan Mustafa Mesut B., Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada örgütün dershanesine gittiğini, daha sonra üniversitede evlerine yerleştiğini aktaran Mustafa Mesut B, "Bana yılda 2-3 defa evi değiştirttiler. KPSS sınavına girdim atanamadım. Bir sene sonra SGK'ya müracaat edecek kadar puan aldım. Herhangi bir referans kullanmadım. Onların bir faydası olmadı, aynı yıl vergi denetlemeyi de kazanmıştım ama SGK daha cazip gelmişti. Malatya yapılanmasına ilişkin KOM'da Malatya şüphelileri gösterildi. Ben kimseyi teşhis edemedim. Benim öğrenciliğim zamanında hiçbiri yoktu. Muhtemelen o yüzden teşhis edememiş olabilirim" dedi.

Terör örgütünün gizli haberleşme ağı ByLock'u Serdar A'nın telefonuna kurduğunu aktaran Mustafa Mesut B, "Üniversite okurken tanıştığım Salih kodunu kullanan Serdar ile mahalli idareler kontrolü mülakatı sınavında karşılaştık. Ancak bu şahısla Malatya'da Halil kod adlı Hamdullah isimli şahsın göndermesiyle buluşmuş olabilirim. Salih bana 'ByLock' programından bahsederek 'buradan haberleşiriz' dedi. Sohbet grubunda Salih vardı. Programı 2-3 ay kullandım. Salih44 ismini kullanan kişi, ilk başta dini mesajlar göndermeye başladı, ardından da benden himmet istedi. Bende programı sildim" diye konuştu.

İşe yerleşme döneminde Hamdullah isimli şahsın kendisine “puanının yettiği her yere başvur” dediğini de aktaran sanık, "Ancak bana sana mülakatta yardımcı oluruz demedi. Ama 'liste bizden olsun, biz doldururuz' dedi. Bunlarla yolum kesiştiği için pişmanım. Pişmanlık hükmünden faydalanmak isterim" diyerek savunmasını tamamladı.

Savcı ise esasa iliştin mütalaasında sanığın terör örgütü üyeliğinden cezalandırılmasını, etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığa etkin pişmanlık hükümlerini uygulayarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Elazığ, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız