SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Mahkum İşadamının Eşine de Hapis Cezası

0
Güncellendi - 2019-03-18 17:09:07
FETÖ'den Mahkum İşadamının Eşine de Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ DAVALARINDA 33 SANIK HAKKINDA DAHA KARAR ÇIKTI.. Malatya Adliyesi'ndeki FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü davalarının, hafta içinde yapılan duruşmalarında 33 sanık hakkında karar verildi. Terör davalarına bakan 3 mahkemede yargılananlardan 7 sanık beraat etti, 26 sanık ise 9 yıl 2 ay ile 1 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu sanık Talip Ç.’ye 8 yıl 6 ay, öğretmen Şeyma Ö.’ye 7 yıl 6 ay, astsubay Hüseyin E., öğretmen Fatma G., Komiser Aydın U., Güven T., Adli Tıp Uzmanı Murat D. ve ev hanımı Leyla O.’ya 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verildi. 6 yıl 3 ay hapis cezası alan ev hanımı Leyla O.’nun kocası işadamı Haşim O.  da FETÖ Malatya Mütevelli Heyet davasında 8 yıl 9 ay hapis cezası almıştı.

Mahkeme Heyeti etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan öğretmenler Z.Ç. ve F.T.’ye 4'er yıl 2’şer ay hapis cezası verirken, Avukat V.S. ile subay S.B.’ye 1'er yıl 6’şar ay hapis cezası vererek bu cezaları hüküm ile birlikte erteledi.

Mahkeme Heyeti, “Silahlı Terör Örgütüne Yardım Etmek” suçundan Dilşad A.’ya 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, sanıklar astsubay Recep G., esnaf Tayfun K. ve astsubay Levent Ş.’yi ise 2'şer yıl 1’ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyetince, sanıklar polis Mustafa K., astsubay Memiş Ö., polis Murat T., ev hanımı Zeynep Ç. ve subay Ahmet K. hakkında ise beraat kararına hükmedildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmalarında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu sanıklar Melih F. ve Abubekir S.’ye 8'er yıl 1'er ay 15’er gün, tutuklu sanık Hasan Alperen A.’ya 8 yıl 1 ay, işadamı Eyüp K.’ye 7 yıl 6 ay, astsubay Fatih Z.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası kararları çıktı.

Mahkemece, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Astsubaylar E.K. ve M.C.’ye 1'er yıl 6'şar ay 22'şer gün hapis cezası verilerek, hüküm ile birlikte cezaları ertelendi. Sanık polis Mahmut A. hakkında ise beraat kararı çıktı.

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ/PDY davalarında ise “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan tutuklu sanık Ali Rıza A.’ya 9 yıl 2 ay, polis Ahmet Ö.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verilirken, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan askeri öğrenci Enes K. 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldı ve hüküm ile birlikte cezası ertelendi. Sanık öğretmen Hatice K. hakkında ise beraat kararı verildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız