SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Müdürler Davası'nda 14 Tahliye

0
Güncellendi - 2017-03-09 20:01:35
FETÖ Müdürler Davası'nda 14 Tahliye
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Malatya’da başlatılan ve “FETÖ Müdürler Mütevelli Heyeti” olarak adlandırılan soruşturma kapsamında büyük çoğunluğu kamu kurum ve kuruluşlarının müdürler ve yöneticilerinden oluşan 54 şüpheliye yönelik açılan davalarda 14 kişi ilk duruşmada tahliye edildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu gerekçesiyle Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince 14 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda aralarında kamu kurumlarının bölge müdürü, il müdürü, il müdür yardımcısı ve şube müdürü ile birlikte toplam 54 şüpheli hakkında işlem yapılmıştı. Şüpheliler hakkında açılan davalar görülmeye başlandı.

İLK DURUŞMALARDA 14 TAHLİYE

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki “Müdürler Mütevelli Heyete” yönelik açılan davaların ilk duruşmaları yapıldı. Şüphelilerin ayrı dosyalarda yargılandığı ilk duruşmalarda, Malatya eski vali yardımcısı, Kütahya Vali Yardımcısı Şükrü Ö., Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdür Yardımcısı Cevdet T., ASP Personel Şefi Mahmut K., Yurt-Kur eski Bölge Müdürü Şahin K., Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Ramazan B., TÜİK Bölge Müdürü Hüseyin Avni D., PTT Başmüdürü Fahri O., Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali S., Milli Emlak Müdürü Durdu Ö., Malatya SYDV eski Müdürü Nebi T., ASP Müdürlüğünde memur Mustafa Ö., Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öğretmen Mehmet K., Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öğretmen Yusuf G. ile Valilik eski Yazıişleri Müdürü ve Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş D., hakkında tahliye kararı verildi.

8 ŞÜPHELİ TUTUKLU…

Mahkeme heyeti, dava dosyalarında ASP Müdürlüğü öğretmeni Mehmet İ., ASP Müdürlüğü memuru Abdullah K., ASP eski il müdürü Hidayet B., Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmeni ve Malatya Valiliği Etik Komisyonu Kamu Görevlileri Etik Kurulu Eğiticisi Ramazan Y., Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmeni Metin A., Malatya Büyükşehir Belediyesi Eski Sosyal Hizmetler Müdürü Muhittin T., Kapatılan Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Basın Bürosu Sorumlusu Ayhan K., ve Muhasebeci Hüseyin F. hakkında tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Müdürler Mütevelli Heyet soruşturmasında halen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya İl İmamı olduğu iddia edilen Eyüp D.,, İl İmam Yardımcısı olduğu iddia edilen İsmail K. ile Malatya’da SGK İl Müdürü olarak görev yaparken Mart 2014’te görevden alınan Mustafa Y.ise firari olarak aranıyor.

Bu arada, Müdürler Mütevelli Heyet soruşturmaları kapsamında açılan davalarda tutuksuz yargılanan diğer şüpheliler ise şunlar:

Köy Hizmetleri eski İl Müdürü Mehmet K., ASP Müdürlüğü bağlı kurum müdürü Sevim S., ASP Müdürlüğü Uzman Kubilay S., Valilik Hukuk İşleri Şube Müdürü İbrahim S., ASP Müdürlüğü Memur Döndü Olcay K., ASP İl Müdür Yardımcısı Fatma K., İl Dernekler Müdürü M. Raşit Ö., Malatya eski Müftüsü ve Kütahya İl Müftüsü Hacı Yusuf G., ASP İl Müdürlüğü kurum Müdür Yardımcısı Sakine K., ASP İl Müdür Yardımcısı Erol C., ASP İl Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Ümit G., ASP İl Müdürlüğü Memuru Mustafa K., ASP İl Müdür Yardımcısı Rasim B., Mobilyacı Mehmet A., ASP İl Müdür Yardımcısı Mehmet T., Sağlık İl Müdürü Nail U., AFAD Eski il Müdürü Hamza D., ASP İl Müdürü Oktay Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Nurettin Ş., ASP Müdürlüğü bağlı kurum müdürü Mehtap G.,ASP Müdürlüğü memur Zeynep A., ASP Müdürlüğüne bağlı kurum müdürü Mahmut Ö., Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürü Ayhan D., ASP Müdürlüğü memur Düzgün K., Milli Eğitimde öğretmen Uğur A., Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut B., ASP Müdürlüğü bağlı kuruluş müdürü Mehmet Emin A., Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ç., ve ASP Müdürlüğü bağlı kurum müdür yardımcısı Esin Y.,

Şüpheliler hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” ve “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlarından iki ayrı iddia bulunuyor. Şüpheliler hakkında her iki suçtan 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

FOTO: Arşiv

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • mar (7 yıl önce)
    neye alındı neye serbest bırakıldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Haberi sulandırma tutuksuz yargılanacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (7 yıl önce)Ömer isimli kullanıcı yorumuna
    -....hakkında tahliye kararı verildi." yazıyor Ömer efendi.Okumayı ogren oyle gel.Yol alabılırsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (7 yıl önce)
    Kardeşim kim niye içeri alınmış da neden tahliye edilmiş? Bu davalar halka açık mı? Öyle değilse öyle olması gerekmez mi? Kamu vicdanı rahatlasın kardeşim, mahkeme kararlarını da yayımlayın, vatandaş öğrensin suçlama neydi aklama nasıl oldu? Şimdi eğer ki kapalıysa bunu salan kim sorusu oluşur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (7 yıl önce)
    Haberde emeği geçen Burhan Karaduman Bey'i ve Malatya Haber i tebrik ederim. Detaylı haber olmuş.
    0
    0
    Yanıtla