SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Davasında 20 Sanığa Toplam 187 Yıl Ceza

0
Güncellendi - 2017-11-24 19:06:55
FETÖ Davasında 20 Sanığa Toplam 187 Yıl Ceza
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ'nün işadamlarının da bulunduğu sivil yapılanmasına yönelik 33 sanıklı dava sonuçlandı. 20 sanık 4 yıl 4 ay ile 15 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılırken, 2 sanık beraat etti, 1 sanık hakkında ceza verilmesine gerek olmadığı kararı verildi. 7'si firari 10 sanık hakkındaki dosya ise ayrıldı.

FETÖ/PDY silahlı örgütünün Malatya'daki sivil yapılanmasına yönelik olarak, örgütün Malatya 'Mütevelli Heyeti'ni oluşturanların da aralarında bulunduğu ve 15 Temmuz Darbe Girişimi öncesinde Ocak 2016’da gerçekleştirilen ilk operasyon kapsamında açılan ve 13 tutuklusu bulunan çoğunluğu işadamı 33 sanıklı dava sonuçlandı. Mahkeme 20 sanık hakkında ceza verdi. Mahkeme soruşturma aşamasında itirafçı olan 1 sanık hakkında ceza verilmesine yer olmadığına, 2 sanık hakkında delil yetersizliğinden beraatlarına karar verirken, 20 sanıktan il imamı olan 2 sanığı 15’er yıl, 9 sanığı 10’ar yıl, 5 sanığı 8’er yıl 9’ar ay, 1 sanığı 7 yıl 6 ay, 1 sanığı 6 yıl 3 ay, 1 sanığı 5 yıl, 1 sanığı ise 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Dava sürecinde itirafçı olan işadamları Bayram Eken ve Muzaffer Erşan hakkında 'alt sınırdan' cezalar verilirken, geçtiğimiz hafta itiraf için başvuran ve ifadesi alınan Kubilay Karaaslan'ın ise itirafçı sayılmadığı bildirildi. Mahkeme kararlar ile birlikte tutuklu 13 sanığın tutukluluk halinin devamına karar kıldı, 7'si firari 10 sanık hakkındaki dosya da ayrıldı.

12'NCİ DURUŞMADA KARAR..

Malatya'da, FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından haklarında 33 sanık hakkında açılan davanın ana dosyasındaki 13’ü tutuklu 23 sanık hakkında karar verildi. Davanın 12. duruşması yapıldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Zekai Işık, Kaan Emre Öztaş, Hasan Yıldız, Yücel Yılmaz, Mustafa Akar, Turgut Altın, Suat Sarın, Haşim Oskaloğlu, Gökhan Gökbulut, Osman Çekiç, İmdat Özçelik, Halil Kayış, Mehmet Alper Dabağ ve avukatları ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Musa Erdem Altınhalka, daha önce vermiş olduğu mütalaasını tekrarladığını ifade ederek, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden Yararlanan Bayram Eken ve Muzaffer Erşan hakkında etkin pişmanlık indiriminin alt sınırdan yapılmasını talep ederken, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanmak için ifade veren Kubilay Karaaslan için ise, ifadesinin malumun ilamı olduğunu, adli makamları oyaladığı gerekçesiyle Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlandırılmamasını talep etti.

Malatya 2.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Çınar, duruşma savcısı Musa Altınhalka’nın taleplerini aldıktan sonra avukatların taleplerini, tutuklu ve tutuksuz sanıkların son beyanlarını aldı.

2 SANIK HAKKINDA BERAAT..

Mahkeme Heyeti, soruşturma aşamasında itirafçı olan sanık Mehmet Tanrıverdi hakkında bu konumu nedeniyle hakkında ceza vermeye yer olmadığı görüşüne varırken, sanıklar işadamı Sadullah Ilıcak ve Avukat Nuvit Eray Erenler hakkında delil yetersizliğinden beraat kararı verdi.

Mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkındaki “Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanuna Muhalefet” suçlamasında hüküm vermedi.

Mahkeme Heyeti, ise işadamı Kubilay Karaaslan hakkında savcının mütalaası doğrultusunda Etkin Pişmanlık Hükümlerini uygulamadı.

Mahkeme Heyeti, Etkin Pişmanlık Hükümlerinden yararlanan 2 işadamına ise ceza indirimi uygulayarak, işadamı Muzaffer Erşan’a 5 yıl, işadamı Bayram Eken’e ise 4 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Tutuklu Avukat Mehmet Alper Dabağ hakkında ise 6 yıl 3 ay hapis cezası ve tahliye kararı verildi.

Kararda, Turgut Altın, İmdat Özçelik, Hasan Yıldız ve Mustafa Akar hakkında “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan delil yetersizliğinden beraat kararı verilirken, bu sanıklar örgüt üyeliğinden ceza aldılar.

İL İMAMLARINA 15’ER YIL…

Mahkeme Heyeti, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Malatya İl İmamı olma suçundan yargılanan öğretmen Yücel Yılmaz ile İl Müftülüğünde vaiz olarak görevli Zekai Işık’a ise “Silahlı terör örgütü yöneticisi” olma suçundan 15’er yıl hapis cezası ile birlikte tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

9 SANIĞA 10’AR YIL

Tutuklu sanıklar İmdat Özçelik, Hasan Yıldız, Mustafa Akar, Osman Çekiç, Turgut Altın, Kaan Emre Öztaş, Halil Kayış’a “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 10’ar yıl hapis cezası ve hüküm ile birlikte tutukluluk hallerinin devamı kararı alındı.

Kararda işadamı Suat Sarın ve Avukat Turan Canpolat’a “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 10’ar yıl hapis cezası verilirken, her iki sanığında tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

5 SANIĞA 8’ER YIL 9’AR AY…

Firari işadamı Yakup Öztürk ile birlikte işadamları Nurettin Karabekmez, Kubilay Karaaslan, Gökhan Gökbulut, Haşim Oskaloğlu’na “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 8’er yıl 9’ar ay hapis cezası verildi.

Kararda firari sanık Yakup Öztürk hakkındaki yakalama kararının tutuklamaya çevrilirken, tutuklu sanık Gökhan Gökbulut ve Haşim Oskaloğlu’nun tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar Nurettin Karabekmez ve Kubilay Karaaslan’ın ise adli kontrol şartlarının devamına karar kıldı.

1 SANIĞA 7 YIL 6 AY…

Kararda tutuksuz sanık Ömer Fatin Nalçacı’ya “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ve adli kontrol şartlarının uygulanmasının devamına karar verdi.

KAYYUM 'ŞİMDİLİK' RED..

Mahkeme Başkanı Hasan Çınar, sanık işadamlarının sahibi ve ortağı olduğu şirketlere kayyum atanması konusunda savcılık mütalaasındaki talebi ise, şimdilik reddettiklerini kaydetti.

10 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI

Operasyon kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan ve Mart 2016'dan beri firarda olan sanıklar Sadettin Çevik, Eyyüp Doğan, Ali Çetinkaya, Musa Tarkan Ak, Ramazan Çiftçi, Sedat Abış ve Kürşat Boyraz hakkındaki dosya ise ana dosyadan ayrılmıştı.

Sanıklar Mahmut Oruç, Hikmet Özbay ve Murat Bolelli’nin dosyaları da yine ana dosyadan ayrılmıştı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yavuz44 (6 yıl önce)
    anlamıyorum şu fetö davalarında niye foto yok
    0
    0
    Yanıtla