SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ Öğrencilerin Burslarına da El Koymuş

0
Güncellendi - 2017-08-11 04:52:39
FETÖ Öğrencilerin Burslarına da El Koymuş
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi, örgütün kendi arasındaki kriptolu mesajlaşma sistemi üzerine cemaat üyelerine, “Soru sormayın” talimatını gönderdiği ortaya çıktı.

FETÖ, resmi kurumlar aracılığı ile kendi evlerinde kalan öğrencilere çıkartmış olduğu burs paralarını ise bankadan geri çekildikten sonra geri toplandığı da ortaya çıktı.

Malatya’da  (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde doktor olarak görevli A.C.K. etkin pişmanlık şartlarında yararlanarak itirafçı oldu.

Doktor A.C.K., FETÖ ile Aksaray'da  gitmiş olduğu dershanede ilişkisinin başladığını ve ardından ise İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesindeki eğitimi süresince devam ettiğini ve irtibatının 15 Temmuz darbe girişimine kadar sürdüğünü ifade etti.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi iken, FETÖ’nün Malatya il merkezide faaliyet gösteren ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan HÜGEM adlı dershanesinde okuyan 10 öğrenci ile ilgilenmek için görevlendirildiğini anlatan A.C.K., “Malatya Anadolu Lisesi’nden 1. ve 2. sınıfta olup da HÜGEM Dershanesine gidenlerle ilgilenmem vazifesi verildi. 10 tane öğrenci ile tanıştım ve öğrenciler hafta sonraları yatılı olarak üniversite öğrencilerinin evlerine gelip gitmeye başladılar. Bu öğrencilere dini sohbetlerin yanında Fetullah Gülen’in kitapları okundu.” dedi.

-‘Fakirlik paraları’ öğrencilerden geri toplandı…

Malatya’da FETÖ evinde 7 yıl süreyle kaldığını ve kaldığı evin adresini de polise veren Dr. A.C.K., “7 yıl süreyle kaldığım FETÖ evinde beni en çok rahatsız eden bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum” diyerek, kendilerine öğrenci bursu olarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan çıkartılan “Fakirlik parasının”  bankadan çekildikten sonra FETÖ ‘Bölge İmamlarınca” geri toplandığını anlattı.

Dr. A.C.K., olayı şu şekilde anlattı:

"Bölge imamı 'örgüt evlerinde kalan kişilere burs çıkarılacağını' söyleyerek, bazı kişilerden kimlik fotokopilerini istedi. Daha sonra adımıza para yatırıldığını söyleyerek, bu parayı çekmemizi istediler. Bankaya gittiğimde listede ismimin olduğunu gördüm ve imza karşılığı bu parayı aldım. Tahminimce bu fakirlik parası olarak dağıtılan paraydı. Sonrasında bölge sorumlularından biri tarafından aldığım para benden istendi. Bu para 2-3 üç ayda bir 3-4 defa yattı. Parayı almak istemediğimi, bu paranın alınış şeklinin doğru olmadığını belirtmeme rağmen yine aynı kişi 'Bu para zaten hesaba yatacak, sen çekmezsen de hesabında kalacak, zaten devlet öğrencilere böyle bir imkan tanıyor' dedi. Ben de adıma yatan paraları alarak, bu şahsa verdim."

-Mesajlaşma programları telefonuma yüklendi…

FETÖ ile irtibatı esnasında bu örgütün kriptolu mesajlaşma programları olan Bylock ve Eagle adlı programları kullandığını ve bu programların örgütün imamlarınca telefonuna yüklendiğini itiraf eden Dr. A.C.K., “Zafer isimli şahıs tarafından telefonuma Eagle isminde kırmızı simgeli kartal kafası amblemi olan bir mesajlaşma programı yüklendi. Bunu tedbir amacıyla yüklediğini bana söyledi. Eagle isimli programı bir müddet sonra Asfalt 8 isimli bir oyun programı versiyonunu yine Zafer adlı şahıs tarafından telefonuma yüklendi. 15 Temmuz’dan birkaç gün sonra Eagle isimli programı cep telefonumdan sildim. Daha sonra Bylock ve Eagle isimli programlar kamuoyunda duyunca cep telefonumu kırarak attım” ifadelerini kaydetti.

-Darbe gecesi gelen mesaj

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Eagle mesajlaşma programı üzerinden gece saat 03.00 sıralarında Zafer adlı şahıstan bir mesaj geldiğini ve o gece hastanede nöbetci olduğunu, darbe girişimini haberlerden duyduğunu anlatan  Dr. A.C.K., “Mesajda hatırlayabildiği kadarıyla, ‘Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, bol bol dua etmemiz gerekiyor ve sor u sormayın’ yazıyordu.” şeklinde ifade verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız