SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ/ PDY'de Tutuklama 86, Açığa Alma 671

0
Güncellendi - 2016-07-27 01:08:56
FETÖ/ PDY'de Tutuklama 86, Açığa Alma 671
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası FETÖ/ PDY örgütüne yönelik operasyonlarda tutuklananların sayısının 82, açığa alınanların sayısının 671 olduğunu açıkladı. Bu arada Darende'de 4 polisin tutuklanmasıyla, tutuklu sayısı 86'ya yükseldi.

Valilikten FETÖ/ PDY örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili şu açıklama yapıldı:

"FETÖ/PDY TERÖR ÖRGÜTÜ MENSUPLARINA YÖNELİK OLARAK İLİMİZDE YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR VE ÇALIŞMALAR

15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin ve Milletimizin varlığını, birliğini, halkımızın can ve mal güvenliğini, Demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında; İlimizde 26.07.2016 tarihi itibariyle; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 46 Kurum hakkında kapatma işlemi yapılmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDE

Mevcut;

Gözaltı : 4

Tutuklama : 57

Açığa Alma : 1

Adli Kontrol : -

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA

Mevcut;

Gözaltı : -

Tutuklama : 25

Açığa Alma : 507

Adli Kontrol : 2

İL EMNİYET MÜDÜRLĞÜ’NDE

Mevcut;

Gözaltı : 27

Tutuklama : -

Açığa Alma : 159

Adli Kontrol : -

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDE

Mevcut;

Gözaltı : -

Tutuklama : -

Açığa Alma : 4

Görevden Alma : 4

Sonuç olarak il genelindeki tüm kurumlara ait;

Mevcut;

Gözaltılar toplamı: 31

Tutuklu : 82,

Açığa alınan: 671

Adli kontrol : 2

Olarak belirlenmiş olup FETÖ/PDY Örgüt mensuplarına yönelik operasyonların, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından temizleme çalışmalarının aralıksız devam edeceği ve sonuçlarından Kamuoyunun bilgilendirileceğinin bilinmesi önemle rica olunur."

87 SAĞLIK PERSONELİ, 116 ÖĞRETMEN..

Valilikten bazı kurum ve kuruluşlarda yapılan çalışmalarla ilgili yapılan ikinci açıklamada da şu bilgi verildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimizin ve Milletimizin varlığını, birliğini, halkımızın can ve mal güvenliğini, Demokrasiyi hedef alan FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak ülkemizde yapılan mücadele kapsamında; İlimizde 26.07.2016 tarihi itibariyle;

1. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 116 Öğretmen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138. Maddeleri uyarınca görevden uzaklaştırılmıştır.

2. İl Sağlık Müdürlüğünden 87 Sağlık Personeli (Tabip, Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Teknisyen) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138. Maddeleri uyarınca görevden uzaklaştırılmıştır.

3. İl Çevre Şehircilik ve İl Müdürlüğünden, 1 Personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138. Maddeleri uyarınca görevden uzaklaştırılmıştır.

4. İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde daha önce açığa alınan personelden; Amir, Müdür ve Polis memuru olmak üzere; 19 Emniyet Personeli, Darende İlçe Emniyet Amirliğinde ise 8 Personel olmak üzere toplam 27 personel gözaltına alınmıştır.

Kamuoyunun Bilgisine sunulur."

Bu arada, Darende'de gözaltına alınan 8 polisten 4'ü tutuklandı, 4'ü adli kontrol koşuluyla salıverildi. Valiliğin açıklamasında belirtilen 82 tutuklu sayısı, Darende'yle birlikte 86'ya yükseldi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (7 yıl önce)
    Malatya'da korunan FETÖ'cü çok derim başka da bir şey demem... Ateşle oynuyor koruyanlar ama güvendikleri dağlara dikkat etsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman (7 yıl önce)
    Bildiklerin varsa yada bildiğin bir şey varsa CİMER yada BİMER e yazacaksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Devam devam.yalnız inönü Üniversitesi nde sadece 34 kişi çok gülünç.inönü Üniversitesi ndekiler birileri tarafından ya gizleniyolar yada korunuyolar.eğer öyleyse yazıklar olsun.buişin soruşturmacıları bu milletin ahı herkesi yakar.
    0
    0
    Yanıtla