SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Üniversitede Görevli 3 Kadına Tutuklama

0
Güncellendi - 2016-09-26 22:25:26
FETÖ'den Üniversitede Görevli 3 Kadına Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY mensubu oldukları iddiasıyla gözaltına alınan üniversite çalışanı 15 kadın adliyeye sevkedildi.

Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu oldukları gerekçesiyle geçtiğimiz hafta gözaltına alınan İnönü Üniversitesi'nde akademik ve idari kadroda görevli 15 kadın şüpheli Pazartesi günü adliyeye sevkedildi. Şüphelilerden 3'ü savcılıkça serbest bırakılırken, mahkemeye verilen 3 tutuklandı, 9'u da adli kontrol kararıyla salıverildi. FETÖ/PDY'ye yönelik olarak 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan 3 ayrı soruşturma kapsamında İnönü Üniversitesi’ndeki personele yönelik adli işlemlerde şimdiye kadar 31 kişi tutuklandı.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatı olduğu iddiasıyla İnönü Üniversitesi’ndeki yapılanmaya yönelik TEM Şubesi’nin operasyonunda gözaltına alınan 15 şüpheli kadın çalışan, sabah saatlerinde Adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan 3 kadın şüpheli serbest bırakılırken, 7’si adli kontrol ve 5’i de tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 9’u hakkında adli kontrol kararı verirken 3 şüpheliyi ise tutukladı. Tutuklanan 3 kadın cezaevine teslim edildi.

31’E YÜKSELDİ

İnönü Üniversitesi’nde FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla toplam 87 personel açığa alınmış, bunlardan 18 akademisyen ihraç edilmişti.

Cumhuriyet Başsavcılığının yürütmüş olduğu soruşturmalar kapsamında Emniyet TEM Şubesince gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda toplam da 76 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, bunlardan 31’i tutuklandı. İnönü Üniversitesi’nde FETÖ bağlantılı 11 şüphelinin firarda olmuş olabileceği değerlendiriliyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

fetö1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    FETÖ kapsamında gerekenler tam yerine getirilmiş olsa ortada AKP denen bir parti kalmaz. FETÖ - AKP ayrılamaz siyam ikizleri gibidir. Ancak ayrışma başladı ikizlerin yaşama şansları yoktur.
    0
    0
    Yanıtla