SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"FETÖ Yurdunda Kaldım, Hayatım Alt Üst oldu"

0
Güncellendi - 2017-12-17 19:29:30
A- A+ PAYLAŞ

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davasında tutuklu yargılanan sanık Ahmet K.’nin duruşmasında İnönü Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenci E.T., tanık olarak dinlendi.

Üniversiteli öğrenci E.T., “17-25 Aralık olayları öncesinde 2012-2013 yıllarında FETÖ ile bağlantılı olan Malatya Hacı Ahmet Akıncı Öğrenci Yurdu’nda kaldım. Ben 17-25 Aralık olayları sonrasında Mart 2014’de bu yurttan ayrıldım. Sanık Ahmet K., yurdun müdürüydü. Sanık için herkes ‘Halit abi’ derdi. Sanık, ‘Halit abi’ şeklindeki hitaplara cevap veriyordu.” dedi.

Tanık E.T., “Benim adıma kayıtlı olan ve kesinlikle benim kullanmadığım telefon hattında ByLock programı tespit edilmiş. Polis bu durumu bana sorduğunda şaşırdım. Sonra FETÖ yurdunda kalırken buraya kimlik fotokopisi verdiğim aklıma geldi ve adıma hat alınarak kullanıldığını beyan ettim. FETÖ yurdunda kaldım, bütün hayatım altüst oldu. Psikolojim bozuldu.” ifadelerini kaydetti.

Mahkeme başkanının dosyaya gelen Ahmet K. ile ilgili ByLock kayıtları ile ilgili sorularda, Halit kod ismi kullanılarak yapılan mesajlaşmalar sırasında karşı tarafın talebi üzerine isim olarak Ahmet K. isminin verildiğini belirtmesi üzerine sanık Ahmet K., kendisinin ByLock kullanmadığını ve bu yazışmalarla ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

Yine ByLock mesajlarında Halit kod ismiyle, bir bayan ismi kod adıyla kayıtlı olan karşı tarafa “Aşkım seni seviyorum, H.” şeklindeki ifadeyle de alakasının olmadığını ve evli olduğu H.’ye böyle bir mesaj göndermediğini iddia etti.

Duruşmayı ileriki bir tarihe erteleyen mahkeme heyeti, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılanan sanık Ahmet K. hakkında, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan soruşturma yapılması için Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını, yine Ahmet K.'nın eşi olan H.K. hakkında da işlem yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ahmet K.’nın tutukluluk halinin ise devamına karar verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız