SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 1'i Avukat 4 Sanığa Hapis Cezası

0
Güncellendi - 2018-01-11 03:25:39
FETÖ'den 1'i Avukat 4 Sanığa Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davalarında 1’i avukat olmak üzere toplam 4 sanığa hapis cezası verildi.

"KAÇMADIM, ÜYE OLMADIM"

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan avukat, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklu yargılanan Mehmet Akif C. ile avukatları katıldı.

Kullandığı telefonda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen Mehmet Akif C., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme savcısı mütalaasında, sanığın ByLock kullanıcısı olması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi.

Son sözü sorulan sanık Mehmet Akif C., 10 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, "Kaçmadım, delil karartmadım ve hiçbir örgüte üye olmadım mağdurum. Tahliyemi istiyorum." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak sanığı tahliye eden heyet, yurt dışına çıkış yasağına da hükmetti.

"KABUL ETMİYORUM.."

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Serkan Y. de hapis cezasına çarptırıldı.

Kullandığı telefonlarda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen Serkan Y., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme başkanı Hasan Çınar'ın, "ByLock tespiti yapılan telefonunda programa giriş için kullanıcı adında ismin, memleketinin ve yaşadığın ilin plaka kodu bulunuyor? Bu duruma ne diyorsun?" sorusunu yönelttiği sanık, "ByLock kullanmadım, bana ait değildir, kabul etmiyorum." yanıtını verdi.

Numaranın kendisine ait olduğunu ve sadece internete girmek için kullandığını anlatan Serkan Y., "FETÖ'cü olsam kendi ismimle ByLock'a kod adımla girerdim." şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme savcısı ise mütalaasında, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak sanığı tahliye eden heyet, yurt dışına çıkış yasağına da hükmetti.

KABUL ETMEDİ..

Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan sanık, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan Mikail Ö. ile avukatı katıldı.

Kullandığı her iki telefonda da örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen Mikail Ö., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Mikail Ö., telefonları kendisinin kullandığını ancak ByLock yüklemediğini iddia ederek, ByLock listesinde bulunan kişileri tanımadığını, yazışmaların da kendisine ait olmadığını savundu.

Mahkeme savcısı ise mütalaasında, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak sanığı tahliye eden heyet, yurt dışına çıkış yasağına da hükmetti.

Bu arada, eski öğretmen Erhan Y. de FETÖ üyeliği suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tahliye edildi.

AA- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Hasan K. (6 yıl önce)
    Soyadlarını neden gizliyorsunuz? Haklarında hüküm verilmiş mi? Verilmiş. Derdiniz ne sizin Malatyahaber? Hakkında hüküm verilmiş ama heriflerin soyadını gizliyorsunuz? Hukukcu yok mu aranızda sizin?
    0
    0
    Yanıtla