SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 20 Emniyet Mensubuna Tutuklama

0
Güncellendi - 2016-12-21 02:41:09
FETÖ'den 20 Emniyet Mensubuna Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik Malatya merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyon sonucunda gözaltına alınan 20 emniyet mensubu tutuklandı. Tutuklama kararında şüphelilerin, FETÖ mensuplarının kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandığı iddia edildi.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekiplerince 14 Aralık tarihinde Malatya merkezli, Adıyaman ve Gaziantep illerinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonda 27 Emniyet mensubu gözaltına alınmıştı.

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Emniyet mensupları Emniyet'teki işlemlerin ardından Malatya Adliyesi'ne sevk edildi.

Savcılık sorgusu sonucunda 3 şüpheli serbest kalırken, 24 Emniyet mensubu ise tutuklanmaları talebiyle Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevkedildi. Malatya 1. Sulh Ceza Hakimliği, 20 Emniyet mensubu hakkında “FETÖ terör örgütü üyeliği” ve örgütün kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına kurduğu kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları iddiasıyla tutuklama kararı verdi. 4 Emniyet mensubu ise yurtdışı yasağı ve Adli kontrol uygulaması ile serbest bırakıldı.

Tutuklanan 20 şüpheli geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi cezaevine gönderildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

fetopolis

fetopolis1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız