SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 2'si Hakim 16 Kişiye Gözaltı

0
Güncellendi - 2017-04-05 02:46:45
FETÖ'den 2'si Hakim 16 Kişiye Gözaltı
A- A+ PAYLAŞ

  • 2'si son kararname ile ihraç edilen hakimler olmak üzere Milli Eğitim, Belediye, SGK, VDB, İş-Kur ve Halk Sağlığı'nda görevli iken ihraç edilen 16 kişi gözaltına alındı..

Malatya’da FETÖ /PDY silahlı terör örgütüne yönelik operasyonda 2’si Malatya Adliyesi'nde görevli hakim olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışırken ihraç edilen toplam 16 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

2 HAKİM GÖZALTINA ALINDI

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince yürütülen operasyonlar sonucunda son HSYK kararnamesi ile görevlerinden ihraç edilen Malatya Adliyesi'nde görevli hakimler M.A ve H.C. gözaltına alındı.

ESKİ MEMUR 14 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA…

TEM ekiplerinin ikinci Malatya merkezli Adıyaman, Sanlıurfa ve İstanbul illerini kapsayan operasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü,  Türkiye İş Kurumu, Vergi Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Malatya Belediyesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde çalışırken ihraç edilen 20 şüpheliden 14’ü yakalanarak gözaltına alındı. 6 şüphelinin ise aranmakta olduğu belirtildi.

MLKP ÜYESİ VE ESKİ POLİS YAKALANDI

Bu arada, TEM şubesi ekiplerince Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü MLKP soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı verdiği MLKP üyesi I.G. adlı şüpheli de yakalanarak gözaltına alındı.

Malatya’da FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı olduğu gerekçesiyle daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen ve aranma kaydı bulunan eski Polis Memuru Noterden işlem yaptırmak isterken polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

VALİLİK AÇIKLAMASI..

Operasyonlara ilişkin Malatya Valiliği'nden de şu açıklama yapıldı:

"FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı olduğu gerekçesi ile daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen 1 eski Öğretmen Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yakalanarak Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı olduğu gerekçesiyle daha önce KHK ile görevinden ihraç edilen ve aranma kaydı bulunan eski Polis Memuru Noterden işlem yaptırmak isterken yakalanarak gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı oldukları vb. gerekçelerle dün HSYK kararı ile görevlerinden ihraç edilen 2 Hakim gözaltına alınmıştır.

FETÖ/PDY Terör Örgütüne irtibatlı iltisaklı ve bazılarının ise ByLock kulanıcıları oldukları gerekçeleriyle İlimiz, Adıyaman, Şanlıurfa, İstanbul illerini kapsayan Milli Eğitim, Türkiye İş Kurumu, Vergi Dairesi, Sosyal Güvenlik Kurumu, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İl Halk Sağlığı kurumlarından ihraç edilen şahıslara yönelik 20 Adrese yapılan operasyonda İlimiz merkezinde 12 şahıs gözaltına alınmıştır. 8 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ettirilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

ELAZIĞ'DA 11 TUTUKLAMA..

Öte yandan Elazığ merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheliden 11'i tutuklandı.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 29 Mart'ta Elazığ merkezli, Adana, Aksaray, Bingöl, Denizli, Adıyaman, İstanbul, Malatya, Amasya ve Samsun'da eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 20 kişi, Elazığ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından 1 kişi serbest bırakılırken, mahkemeye çıkarılan 19 şüpheliden 11'i tutuklandı, 8'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten- Elazığ, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız