SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 3 Sanığa Hapis Cezası

0
Güncellendi - 2018-01-12 17:12:51
FETÖ'den 3 Sanığa Hapis Cezası
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yargılanan biri tutuklu 3 sanık, 6 yıl'şar 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı.

HÜKÜM VE TAHLİYE..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, örgüte ait dershanede çaycılık yapan ve tutuklu yargılanan Ali O. ile avukatı katıldı.

Kullandığı telefonlarda örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit edilen ve programa 2 bin 520 kez erişimde bulunduğu belirlenen sanık, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi.

Numaranın kendisine ait olduğunu ancak telefonla ilgili teknik bilgilere çok sahip olmadığını anlatan sanık, "ByLock kullanmadım ve Bank Asya'ya para yatırmadım, tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme savcısı ise mütalaasında, sanığın "ByLock" kullanıcısı olması, Bank Asya'da hesap hareketliliği bulunması ve kuvvetli delil durumu dikkate alınarak, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığa, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Tutuklulukta geçirdiği süreyi göz önüne alarak, sanığın tahliyesine ve yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

2 SANIĞA DAHA CEZA

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bir başka FETÖ/PDY davasında karar verildi. Karar duruşmasında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuksuz yargılanan Cabbar D. ve Şahin A. hazır bulundu.

Duruşmada mahkeme başkanı sanıklardan Şahin A. örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'a bin 869 kez erişim sağladığını belirtti.

Daha önceki savunmalarını tekrarlayan sanıklar ise aleyhlerindeki tanık beyanlarını kabul etmeyerek beraatlerini istedi.

Duruşma savcısı da esas hakkındaki mütalaasında, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklara "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6'şar yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız