SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 6'sı Kadın 26 Öğretmene Tutuklama

0
Güncellendi - 2017-01-10 20:03:41
FETÖ'den  6'sı Kadın 26 Öğretmene Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Silahlı Terör Örgütü soruşturması kapsamında öğretmen yapılanmasına yönelik soruşturmada, kendi aralarında iletişimi sağlamak amacıyla telefonlarına ByLock adlı programı kullandıkları iddiasıyla  gözaltına alınan ve  daha önce KHK ile meslekten ihraç edilmiş olan 34  öğretmenden; 2 şüpheli Savcılıkça adli kontrol kararıyla, 5'i kadın 6'sı Hakimlikçe adli kontrol kararıyla salıverilirken, 6'sı kadın olmak üzere 26’sı ise tutuklandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Malatya merkezli Mersin, Adıyaman, Kayseri, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Hatay, Sivas ve İzmir’de 31 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, örgüte üye oldukları ve 'ByLock' programı kullandıkları gerekçesiyle  gözaltına alınan 34 şüphelinin Emniyet'teki işlemleri Pazartesi günü tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen olarak görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınıp, KHK ile ihraç edilen  34 şüpheli Emniyet'teki işlemlerin ardından Pazartesi sabah 09.00'da Malatya Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıktaki ifadelerin ardından ardından 2 kadın şüpheli adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 32 şüpheli ise tutuklanmaları talebiyle Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliği, Pazartesi'ni Salı'ya bağlayan gece yarısından sonra 01.30'da verdiği kararda; S.Ş., Ö.Z.Y., S.D., M.K., K.G. ve F.B. adlı 6 kadın şüpheli ile Ü.Ç., T.Ö., S.G., M.Y., M.S.S., M.S.T., Ö.Ö.Ö., M.K., H.A., F.T., F.S., E.M., C.P., A.T., M.K., H.B., A.D., A.D., A.A. ve A.Ş. adlı 20 erkek şüpheli olmak üzere toplam 26 kişiyi tutuklarken, A.S. adlı erkek şüpheli ile Z.K., A.S., C.İ., S.D. ve N.K. adlı kadın şüphelileri adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • mehmet (7 yıl önce)
    isim yok fotoğraflar kapatılmış adı haber
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (7 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Krdeş anlayışın kıt ise yapacak bişey yok.Bu insanlar hakkında sadece tedbiren tutukluluk kararı verildi.Yani senin anlayacağın dil ile ilk duruşmaya kadar verilmiş bir hüküm yok.İçlerinde şayet suçsuz çıkanlar olur ise neden yüzleri saklanmasın
    0
    0
    Yanıtla