SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 6 Mahkumiyet, 1 Beraat

0
Güncellendi - 2017-10-27 04:41:13
FETÖ'den 6 Mahkumiyet, 1 Beraat
A- A+ PAYLAŞ

  • FETÖ/PDY davalarında 3'ü müdür 6 eski polis hakkında mahkumiyet kararları çıkarken, sivil bir sanık beraat etti.

Terör davalarına bakmakla yetkili olan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki FETÖ davalarından 7'sinde daha karar çıktı. Malatya’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan yargılanan 3 emniyet müdürü, 1  komiser ve 2 polis memuru olmak üzere 6 eski emniyet mensubuna 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi. Bir başka davada yargılanan serbest meslek sahibi bir sanık ise beraat etti.

MÜDÜRLERE 7,5 YIL, MEMURLARA 6 YIL 3'ER AY..

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  “FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuklu yargılanan ve kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski Emniyet müdürü Ömer S.ye “Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan” 7 yıl 6 ay hapis cezası  ve tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  “FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuklu yargılanan ve kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski Emniyet müdürü Murat G.’ye “Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan” 7 yıl 6 ay hapis cezası ve  tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde  “FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuklu yargılanan ve kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski polis memuru Mustafa Ethem S.’ye “Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan” 6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek tahliye edildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuklu yargılanan ve kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski polis memuru Abdullah B.'ye “Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan”  6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek, tahliye edildi.

-YOK DEDİĞİ BYLOCK'A 3 BİN 644 ERİŞİM VAR..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuklu yargılanan ve kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski polis komiseri Serkan A.’ya  “Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan”  7 yıl 6 ay hapis cezası verilerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

"ByLock" kullanıcısı olduğu ve programa 3 bin 644 kez erişim sağladığının tespiti yapılan Sanık Serkan A., duruşmada böyle bir programı kullanmadığını iddia ederken,  Mahkeme başkanının "Nerelisin?" sorusuna sanık, "Adanalıyım" yanıtını verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı "ByLock tespiti yapılan numarada kullanıcı adın 'Ayva01" dediğinde, sanık "Kesinlikle ByLock kullanmadım. Kullanıcı adımın soyadımın bir bölümünün devamında da memleketim olan Adana'nın plakasının olması tamamen tesadüften ibarettir."  ifadesini ileri sürdü.

-SOHBET GRUBUNUN İSMİ DE 98’LER GRUBUYMUŞ…

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuksuz yargılanan ve kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski Emniyet Müdürü Gökhan A.   “Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan”  6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Duruşmada Sanık Gökhan A., 5 bin 803’kez ByLock sunucularına  erişim sağlandığının belirlendiğinin belirtilmesi üzerine, böyle bir programı kullanmadığını  savundu. Mahkeme başkanının “Polis Akademisinden ne zaman mezun oldun?” sorusuna, sanık “1998 yılında” şeklinde cevap vermesi üzerine;  mahkeme başkanı bir tanığın kendisi hakkında  “Emniyet’teki polis müdürleri ile haftalık olarak evlerde sohbet toplantıları düzenliyorduk. Onlardan himmet alıyordum. Bizim grubun ismi ise 1998 yılında mezun olanları gösteren 98’ler grubuydu.” şeklindeki ifadeyi hatırlatması üzerine, sanık böyle bir sohbet toplantılarına katılmadığını, ancak o dönem Malatya’da görev yapan ve 1998 yılı mezunu olan emniyet mensuplarını tanıdığını söyledi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN BERAAT..

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde FETÖ/ PDY silahlı terör örgütü üyesi” olma suçundan tutuksuz yargılanan serbest meslek sahibi Osman A.  hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız