SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 68'i Rütbeli 152 Polis Tutuklu

0
Güncellendi - 2016-09-24 18:30:48
FETÖ'den 68'i Rütbeli 152 Polis Tutuklu
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalarda şimdiye kadar haklarında soruşturma yapılarak tutuklanan emniyet mensuplarının, 68’i rütbeli olmak üzere toplam 152 olduğu bildirildi. Malatya’da FETÖ’den toplam tutuklu sayısıyla ilgili  son rakam 348 olarak açıklanmıştı.

183 EMNİYETÇİYE SORUŞTURMA

Alınan bilgiye göre; 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrasında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY Terör Örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisaki veya irtibatı olanlara yönelik soruşturmaları kapsamında 22 Eylül itibariyle toplam 186 Emniyet mensubu hakkında adli işlem yapıldığı kaydedildi.

Haklarında soruşturma yapılan emniyet mensuplarından 8’inin 3. sınıf emniyet müdürü, 16’sının 4. sınıf emniyet müdürü, 15’nin emniyet amiri, 2’sinin başkomiser, 18’inin komiser, 21’inin komiser yardımcısı, 104’ünün polis memuru ve 2’sinin de idari sivil memur olduğu belirtildi. FETÖ soruşturmasına dahil edilen emniyet mensuplarından 80’inin rütbeli personel olduğu görüldü.

Haklarında soruşturma yapılan 186 emniyet mensubundan 152 emniyet mensubunun tutuklandığı, 32’si hakkında adli kontrol kararı uygulandığı ve 1 emniyet mensubunun serbest kaldığı ve halen 1 emniyet mensubunun ise firarda olduğu kaydediliyor.

TUTUKLANANLARIN 68’İ RÜTBELİ

Malatya’da FETÖ’den soruşturma açılan ve tutuklanan emniyet mensuplarının rütbelere göre dağılımı şu şekilde:

3. Sınıf Emniyet Müdürü: soruşturma açılan 8, tutuklanan 5,

4. Sınıf Emniyet Müdürü: soruşturma açılan 16, tutuklanan 15,

Emniyet Amiri: soruşturma açılan 15, tutuklanan 13,

Baş Komiser: soruşturma açılan 2, tutuklanan 2,

Komiser: soruşturma açılan 18, tutuklanan 16,

Komiser Yardımcısı: soruşturma açılan 21, tutuklanan 17,

Polis Memuru: soruşturma açılan 104, tutuklanan 83,

Sivil İdari Memur: soruşturma açılan 2, tutuklanan 1,

Firar: 1,

Soruşturma açılan emniyet mensubu: 186 (80’i rütbeli),

Tutuklu emniyet mensubu: 152 (68’i rütbeli).

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 yıl önce)
    İsimleri de yayinlayin. Ogretmenlerin isimleri verilmisti
    0
    0
    Yanıtla