SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 7 Astsubay Tutuklandı, 17'si İse İtirafçı Oldu

0
Güncellendi - 2018-07-23 03:50:07
FETÖ'den 7 Astsubay Tutuklandı, 17'si İse İtirafçı Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezli 13 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanmasına yönelik operasyon sonucunda yakalananlardan Hava Kuvvetleri'nde görevli 7 astsubay tutuklanırken, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 17 şüpheli ise itirafçı oldu. Savcılığın tutuklanması talebiyle sevk ettiği 15 şüpheli astsubay ise Sulh Ceza Hakiminin kararı ile serbest kaldı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ilişkin soruşturması kapsamında örgütün mahrem yapılanmasının, TSK mensuplarını kontörlü ve ankesörlü telefonlarla ardışık aranarak irtibat sağlamalarına yönelik yapılan çalışma neticesinde Hava Kuvvetlerinde görevli bulunan 1’i yüzbaşı, 41’i astsubay olmak üzere 42 şüpheli hakkında soruşturma yürütüldü.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi ekiplerince 17 Temmuz 2018 günü Malatya merkez olmak üzere Ankara, İzmir, Sakarya, Muğla, Adana, Eskişehir, Konya, Kayseri, Balıkesir, Kilis, Amasya, Elazığ´da eş zamanlı düzenlenen operasyon 40 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından 1 şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Malatya Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 17’si i etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olması nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 7 astsubay ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Savcılığın tutuklanması talebiyle sevk ettiği 15 şüpheli ise Sulh Ceza Hakiminin kararı ile adlı kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkında yakalama kararı bulunan 1 yüzbaşı ile 1 astsubay ise polis ekiplerince aranıyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız