SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den Açığa Alınan Bir Kaymakam da Malatya'dan

0
Güncellendi - 2020-09-14 08:36:58
FETÖ'den Açığa Alınan Bir Kaymakam da Malatya'dan
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan 58 mülki idare amirinden birinin de Malatya'nın ilçesinde görevli kaymakam olduğu, görevden alınmasının ardından ilçeye yeni atama yapıldığı bildirildi.

PÜTÜRGE KAYMAKAMI DA AÇIĞA ALINDI..

Yurt genelinde başlatılan FETÖ Mülki İdare Yapılanması soruşturması kapsamında açığa alınan mülki idare amirlerinden birinin, Temmuz ayında Pütürge Kaymakamlığı görevine atanan Barbaros Akbulak olduğu öğrenildi.

Akbulak, Kastamonu'nun Bozkurt İlçesi kaymakamı iken, 13 Temmuz 2020'de Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Pütürge Kaymakamlığı görevine atanmıştı. Akbulak, 30 Temmuz günü Pütürge'ye gelerek göreve başlamıştı.

13 Temmuz 2020 tarih ve 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararı Pütürge Kaymakamı iken Mardin Vali Yardımcılığına tayin olan Kaymakam Recep Aydın’dan boşalan Kaymakamlık görevine atanan ve ilçeye gelip görevine başlayan Barbaros Akbulak, 1987 yılında Muş’un Bulanık İlçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Bulanık YİBO’da okudu.  Akçadağ Anadolu Öğretmen Lisesinde orta öğretimini tamamladı. 2010 yılında Sakarya Üniversitesi İİBF den mezun oldu. 2011 yılında İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında çalıştı. 2012 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine Muş ili Kaymakam adayı olarak intisap etti. Yozgat Sorgun, Zonguldak Alaplı’da Kaymakam Refikliği stajı yaptı. Dil eğitimi için bir yıl süre ile İngilterenin Colchester şehrinde Essex Üniversitesinde staj yaptı. Kırklareli Vize ilçesinde bir yıl Kaymakam Vekilliği stajı yaptı. Bolu Mudurnu ve Denizli Bozkurt ilçelerinde kısa sürelerle Kaymakam vekili olarak çalıştı. 2018-2020 yılları arasında Kastamonu İli Bozkurt Kaymakamı olarak görev yapan Kaymakam Barbaros Akbulak, 13 Temmuz 2020 tarih ve 2020/362 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Pütürge Kaymakamlığı görevine atanan Kaymakam Barbaros Akbulak, evli ve bir erkek bir kız çocuğu babası.

YENİ KAYMAKAM ATANDI

Barbaros Akbulak'ın açığa alınmasının ardından Pütürge ilçesine yeni kaymakam ataması yapıldığı öğrenildi.

Akbulak'ın geçtiğimiz hafta sonunda açığa alınmasından sonra, yerine Konya Ermenek Kaymakamı Batuhan Taşgın'ın 11 Eylül tarihi itibarıyla ilçeye gelerek göreve başladığı bildirildi.

Batuhan Taşgın, 1992 yılında İstanbul’ da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’ da tamamladı. 2014 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslar Arası İlişkiler bölümünden mezun oldu. 24 Temmuz 2017 tarihinde Yalova Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Yalova/Çınarcık ve Rize/Ardeşen’ de Kaymakam Refikliği stajlarını tamamladı. Kaymakam Vekâleti stajını Aksaray/Ağaçören ve Karaman/Başyayla’ da tamamladıktan sonra İngiltere/Sheffield’ da 8 ay süresince İngilizce öğrenimine devam etti. Hali hazırda İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde tezli yüksek lisans eğitimine devam etmekte olup ileri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir. Yalova Kaymakam Adayı iken 105. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamlayarak çektikleri kura sonucu 28/10/2019 tarihinde Ermenek Kaymakam Vekili olarak atanan Taşgın, 7 ay sonra asaleten bu göreve getirildi. Taşgın, hafta başında Pütürge Kaymakamlığı görevine atandı.

"58 MÜLKİ İDARE AMİRİ AÇIĞA ALINDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açığa alma operasyonlarından 6 gün sonra konuya ilişkin ilk açıklamayı yapmıştı. Soylu, önceki gün Ankara'da katıldığı 106. Dönem Kura töreninde, 4 Eylül'de 58 mülki idare amirinin FETÖ soruşturmaları çerçevesinde açığa alındığını anımsatarak, "Bunların 31'i kaymakam, 17'si vali yardımcısı, 9'u hukuk müşaviri, 1'i de mülkiye müfettişiydi. Gerek ana akım medyada, gerekse sosyal medyada bazı mahfiller yaşanan bu gelişmeyi, 'Yeni atanan kaymakamların içinde FETÖ'cüler tespit edildiği' ve 'Nedamet getiren FETÖ'cülerin tekrar atandığı' şeklinde bir süredir gündemde tuttukları saçma iddialarına dayanak yapmaya çalıştılar. Hem eksik ve yanlış bilgiyle hem de maksatlı olarak yapılan bu yorumların, tamamı yalandır. Yapılan bu işlemin de buna delil olacak hiçbir tarafı yoktur." ifadesini kullanmıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTO: Açığa alınan eski Kaymakam Barbaros Akbulak

FOTO: Pütürge'nin yeni Kaymakamı Batuhan Taşgın

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • AYDIN (3 yıl önce)
    Ya CHP sen nasıl bir partisin nası atadın bu fetocuları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uyuma (3 yıl önce)
    Reisin işi zor sağı solu her tarafı bürokrasi tüm kurumlar fetö dolu..
    0
    0
    Yanıtla
  • 1999 19 Mart - Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı, Fethullah Gülen hakkında, laik devlet düzenini yıkarak teokratik devlete geçmek için faaliyet gösterdiği iddiasıyla soruşturma açtı.
    0
    0
    Yanıtla