SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den ByLock'la 'Üç Maymun' Talimatı!

0
Güncellendi - 2017-11-12 05:27:44
FETÖ'den ByLock'la 'Üç Maymun' Talimatı!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesindeki “FETÖ/PDY silahlı terör örgütü” suçundan açılan dava dosyalarına giren FETÖ’nün örgüt içinde kullanmış oldu kriptolu iletişim programı Bylock mesajlarında ilginç detaylar, bilgiler ve örgütün kendi içinde soruşturmalara yönelik almış olduğu önlemlerin yeraldığı bildirildi. ByLock mesajlarında FETÖ üyelerine verilen mesajda polisin ev araması esnasında yapmaları gereken önlemlere ilişkin talimat da veriliyor.

ByLock üzerinde gönderilen “SODES soruşturmalarında yol haritası” başlıklı mesajda SODES projeleri soruşturmalarına karşı örgüt içinde alınan önlem ve örgüt üyelerine uymaları gereken tedbirler ile vermeleri gereken ifadeler yer alıyor.

ByLock mesajında örgütün SODES projelerinde yapmış olduğu usulsüzlüklerin ortaya çıkmaması için çaba gösterildiği ve örgütün bu konuda usulsüzlüklerin çıkmasını istemediği görülüyor.

-3 maymunu oynayın talimatı…

ByLock mesajında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine 9 ayrı talimat ile birlikte sorgularında verecekleri cevaplar ve savunmalarında kullanacakları ifadeler verilen örnek cevaplarla yer alıyor. ByLock mesajında örgüt üyelerine SODES projelerindeki usulsüzlükleri görmediklerini, duymadıklarını ve bilmediklerini anlatmaları talimatı veriliyor.

-“İtirafçı olursanız, işler arap saçına döner”

ByLock mesajındaki talimatta FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine kesinlikle itirafçı olmamaları talimatı da veriliyor. Talimatta, “Sen devlet memurusun, yakma kendini, itirafçı ol, sana dokunulmayacak.” Şeklinde yapılan önerinin kabul edilmesi halinde; ‘İşlerin arapsaçına döneceği’ belirtiliyor. Örgüt üyelerinden itirafçı olmaları teklif edildiğinde şu cevabı vermeleri isteniyor; “Ben hiçbir zaman devletime, milletime ihanet etmedim. Paralel, maralel tanımam. Ben Türkiye’den başka devlet tanımam.”

ByLcok kayıtlarında ortaya çıkan “SODES Soruşturmasında yol haritası” başlıklı FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün üyelerine göndermiş olduğu mesaj şu şekilde:

1-İhale evraklarıyla ilgili bir soru yönlendirilirse, detaylara girmeden evrak üzerinde ‘ne yazıyorsa odur. Ben şuan hatırlamıyorum. Hatırladığım şey projemiz konusu ve yaptığımız çalışmalardır.’

2-Kesinlikle bir başkasının ismi verilerek, ‘ O biliyor, ben bilmiyorum denmeyecek.’ Yada ‘Projeyle şu ilgileniyordu, biz imza atıyorduk’ denmeyecek.

3-İhalelere ilişkin bir soru yönlendirilirse; ‘İhale süreci Valilik Proje Ofisinin koordinesinde, kamuya açık ve Valilik onayıyla yapılmıştır’ denilecek.

4-‘Koordinatör olarak bize düşen görev projeyi SODES uygulama esasları doğrultusunda, projenin amacına uygun sonuçlandırmaktır. Projemiz bu doğrultuda sonuçlandırılmıştır. Valilik proje birimi tarafından incelenmiş, eksiklik bulunmaması üzerine ilgili vali yardımcısı tarafından onaylanmıştır.’

5-İhalelerin aynı kişilere verilmesi hususunda, ‘Kimse akrabam ve yakınım değil. Kimseyi tanımam. İhale evrakları oradadır. Ben yasalara uygun ihale düzenledim. Buda Valilik tarafından onaylanmıştır.’

6-Örgüte para aktarma sorulursa, ‘’Ben örgüt bilmem varsa deliliniz görmek istiyorum. (Deliller varsa da göstermiyorlar)

7-Burada amaç örgütlü suç oluşturmak. Bu açıdan kimse bir birini kesinlikle suçlamamalı, isim vermemeli, sorulan isimleri tanıyorsa insanı ilişkilere bağlamalısınız.

ÖRNEK:

1-Ömer beyi nereden tanıyorsunuz?

Doğru cevap: Projemizin resmi olarak mali müşavirliğini yapmıştır.

Yanlış cevap: Abiler ona yönlendirdi.

2-X projesindeki X kişisini nereden tanıyorsunuz?

Doğru cevap: Öğretmen camiasından, aynı dernekten üyeyim. Esnafsa, alışveriş yaptım tanıştık, projede ihale aldı, o süreçte tanıştık gibi…

Yanlış cevap: Tanıdığı halde tanımazlıktan gelme, yanlış bilgi verme, en kötüsü hizmete bağlama.

8-Korkutmalara kanmamak; ‘Sen devlet memurusun, yakma kendini, itirafçı ol, sana dokunulmayacak.’ Buna kanarsak işte o zaman işler arapsaçına döner. Verilecek cevap; ‘Ben hiçbir zaman devletime, milletime ihanet etmedim. Paralel, maralel tanımam. Ben Türkiye’den başka devlet tanımam.’

9-X kişisi seni şununla suçluyor, ne dersin? “Muddei iddiasını ispata mecburdur. Suçlamaları kabul etmiyorum.

Önemli: Avukat gelmeden kimse ifade vermeyecek. Baro avukatını kabul etmeyecek. İfadesi esnasında polislerin şakirt tavırlarına aldanmayacak. İfadesi sırasında konuşulan her şeyin kayda geçtiği unutulmamalı. Gereksiz konuşmalara girmemeli.

POLİSİN EV ARAMALARI ESNASINDA FETÖ ÜYELERİNE YAPMALARI GEREKEN TALİMATLAR

Bir başka ByLock mesajlarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyelerine “Arama öncesi ve arama” başlıklı mesajda, polislerin ev aramasına geldiğinde yapmaları gereken talimatlarda veriliyor.

ByLock mesajında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütlerine, polisin ev arama öncesinde uymaları gereken talimat şu şekilde veriliyor:

“Evinizde, arabanızda ve işyerinizde CD, harddisk, bilgisayar vs. elektronik ve hafızası olan cihaz ve malzeme zorunlu olmadıkça bulundurmayın. H.efendi kitapları ve evin her hangi bir yerinde hizmetle yakından uzaktan notlar ve sair doküman olmayacak, cep telefonunuza ve diğer eşyalarınıza el konulacağından şimdiden yedekleyip yedekleri başka sizinle alakasız yere bırakın.” deniliyor.

Polislerin arama için eve geldiğinde kapıyı açmadan önce cep telefonlarının fabrika ayarına getirilmesinin talimatının da verildiği ByLock mesajında, polislerin ev araması yaparken cep telefonu ile kaydedilmesini ve polisleri göz hapsine almaları da isteniyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız