SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"FETÖ'den İlk Arınan Parti AK Parti'dir"!

0
Güncellendi - 2016-10-26 23:15:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, “Yeni anayasa, bir revizyon değildir, reform istenmektedir. Yeni anayasa içerisinde de nasip olursa başkanlık sistemi Türkiye için vazgeçilmezdir” dedi.

AKP Malatya İl Teşkilatını ziyaret eden Çalık, gündemle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

AKP'nin Afyonkarahisar kampında yeni anayasa ve başkanlık sistemi konularının istişare toplantısının en önemli gündem maddeleri olduğuna dikkat çeken Çalık, “Türkiye’de yeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Bunu tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerinde ilk madde olarak ‘yeni bir anayasaya ihtiyacımız var’ cümlelerinde görürsünüz. 1982 Anayasası, bir darbe anayasasının ürünüdür. Türkiye Cumhuriyeti’ndeki anayasalara baktığımız zaman 1920’den 24’e, 61’e, 82’ye bütün anayasalarda farklı tavır ve tarzlar vardır. Son en geniş anayasa, 1921 anayasasıdır. 1924 Anayasası’nda ‘partili cumhurbaşkanlığı’ cümlesi anayasaya derç edilmiştir. Partili cumhurbaşkanlığı sürecini Türkiye yaşamıştır. Bu ibare 1961 yılına kadar devam etmiştir. Aslında Türkiye o dönemde filli bir başkanlık süreci yaşamıştır. Hukuki olmasa da filli yaşanan başkanlık o dönemin devrimlerinin yapılmasında en önemli etkendir” diye konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ TÜRKİYE İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR”

Çalık, 61 ve 82 anayasasında inanılmaz yetkilerle donatılmış bir cumhurbaşkanlığı olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

“Sorumluluğu çok, yetkisi çok ve milletini temsil etmek adına da temsili çoğunluğu yüklediğimiz bir makam haline gelmiş. Şimdi partili cumhurbaşkanlığı tecrübesini yaşamış, parlamenter sistem tecrübesini yaşamış bir Türkiye’den bahsediyoruz. Bu yaşanılan süreçte anayasalarımız ile birlikte hükümet sistemlerimizin de tecrübeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli kazanımlarıdır. Şimdi tüm siyasi partilerin seçim beyannamelerinde var olan yeni anayasa, Türkiye tarafından, milletimiz tarafından yüzde 70-80 oranında talep edilen reform mahiyetinde bir anayasadır. Bir revizyon değildir, reform istenmektedir. Yeni anayasa içerisinde de nasip olursa başkanlık sistemi Türkiye için vazgeçilmezdir. Başkanlığın ‘diktatörlük’ olduğunu söyleyenler, Türkiye tarihinin geçmişine bakmalıdır. Demokrasiden asla taviz vermeden, yeni bir anayasayla başkanlık sistemine geçmeyi tüm Türkiye olarak umut ediyoruz. Meclisten milletimize götürmek için 330 oyu alsakta, referandum ihtiyacı olmadan 367 milletvekili kabulüyle meclisten geçirsekte, her hâlükârda milletimize bu meclisimizin kararını götürmek üzere kamuoyuna, milletimize söz veriyoruz. Çünkü bizim 15 yıllık iktidarımızın yol haritasını milletimiz belirledi. 15 Temmuz gibi çok önemli tarihi bir kırılma süreci yaşadık. Bir Kurtuluş Savaşı verdik, 15 Temmuz’daki ikinci Kurtuluş Savaşı da 16 Temmuz’dan itibaren yeni bir kuruluş sürecine evrildi.”

“BAZI GENEL BAŞKANLAR GİBİ KIVIRDIĞINIZ DÜŞÜNMÜYORUZ”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin başkanlık sistemi tartışmalarına ilişkin olarak, “Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz” açıklamasına karşın MHP’li muhaliflerin başkanlık için hayır oyu verme kararını da değerlendiren Çalık, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin içerisinde sistem değişikliği ya da yeni anayasayla ilgili meclise geldiğinde, oyunun renginin red olacağını ifade eden MHP’li milletvekilleri var. Bu kendi içlerindeki problemdir. Biz, bir siyasi partinin genel başkanı milli ve yerli duruşuyla herkesin taktirini toplamış Devlet Bahçeli’nin sözünü muteber buluyoruz. Geçmiş dönemlerde hangi sözü söylediyse, yerinde durduğunuz biliyoruz. Bazı genel başkanlar gibi kıvırdığını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

"İLK FETÖ’DEN ARINAN PARTİ, AK PARTİ’DİR”

Çalık, bir gazetecinin ‘AK Parti’de Şaban Dişli krizi var mı?’ sorusuna ise, “Suçun şahsiliği vardır. Bu hukuki kuraldır. Biz, 17-25 Aralık’ı yaşadık. Tavrını ortaya koyamayan parti mensubu ne kadar arkadaşımız varsa o esnada içimizden ayıkladık. 17-25 Aralık sürecinde zaten tuzluklar istifa etti. İçimizde bulunan tuzlukların, 17-25 Aralık sonrası istifa eden milletvekilleri, AK Parti’nin oylarıyla milletvekili olanlar, aynen KPSS’de soru çaldıkları gibi milletin oylarını çalarak partiden istifa etmişlerdi. 17-25 Aralık bu vesileyle çok önemli bir elekti arkasından yaşamış olduğumuz 7 Haziran seçimleri bizim için çok önemli bir süreçti. Aday adaylarımız içerisinde ilk baktığımız şey, FETÖ’yle o gün isimlendirdiğimiz paralel yapıyla bağlantısı var mı yok mu, en çok bu konuya dikkat etmiştik. 7 Haziran ikinci eleğimiz. En son 1 Kasım seçimleri de bizim üçüncü eleğimiz oldu. 17-25 Aralık süreci, partimiz içerisindeki FETÖ’cüleri temizlemek için başlattığımız en önemli süreçtir. İçimize sızmış kriptolar olabilir mi, olabilirse de bunlarla sonuna kadar mücadele edeceğiz ama bilsinler ki içimizde FETÖ’cüler varsa bunları temizlerken, mücadele ederken, mağdurlar oluşmasın diye de elimizden gelen tüm desteği vereceğiz. İçimizde asla hiçbir FETÖ’cü barınmaz, barınamaz. Tek bir FETÖ’cü kalmayana kadar mücadele devam edecek. İçimizdeki ilk temizlenmeyi yapanda, ilk FETÖ’den arınan parti, AK Parti’dir” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya- malatyahaber.com

akp

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    BİZDE İNANDIK. SAYIN BAKAN HALKIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA BU SÖZLERİ SÖYLEMEYİN. ÇOK AYIP. HERKES HER ŞEYİ ÇOK İYİ BİLİYOR. HALKI ENAYİ YERİNE KOYMAYIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    Sayın Vekil ne demiş."Fetöden ilk arınan parti AKP"Gel de inan içinizde o kadar çok Fetöcü varki saymakla bitmez.Milletvekli Mehmet Metiner be demişti.Partimizdeki Fetöcüler biran önce ortraya çıksın.Sayın Çalık lafla peynir gemisi yürümüyor.Millet her şeyin farkında.bu işler partiniz yetkililerini toplaylıp medyaya demeç vermekle olmuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (7 yıl önce)
    Ak parti temizlendiyse kolunda f.gülen saatiyle gezenler vardı,siz bilirsiniz onları niye duruyor!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (7 yıl önce)
    Yorumu neden yayınlamıyorsunuz? Haberci omurgalı olur... artık sizin haber sitesini takip etmeyi bırakıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • garip (7 yıl önce)
    Eskimiş vekil veya siyasetçilerin ahkam kesmesi ne kadar saçma. Ben söylerim millette yutuyor zannediyorlar. Benim duyduğuma göre kapatılan Turgut Özal Okullarının gizli odasına çok defa gidenlerin başında vekiller vardı vekil hanım. Hani haber olmuştu.Asansör sadece o kata çıkıyordu...gizli oda denen yerlere giren çıkan temizse bu milletin anası ağlamaya devam eder. Bu nasıl temizlik.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    arınırken kimi gönderdiniz? varki arındı
    0
    0
    Yanıtla
  • Misafir (7 yıl önce)
    Pensilvanya gidip icazet alanlar utanın biraz ne arınması.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (7 yıl önce)
    Yan yana koy, ayırt edemezsin Vallaha... Güldürmeyin ... Yarın çok inandığınız, sözüne taptığınız büyüğünüz çıksa dese ki, "Fetö iyi bi adam, biz aldatıldık" dese yine inanırsınız!
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman ALBAYRAK (7 yıl önce)
    Allah seni neyde. Gülmeye hasirettik. Sayende bi güldüm bi güldümkü.
    0
    0
    Yanıtla
  • taner (7 yıl önce)
    Her zamanki gibi Sayın Vekilimizin latifelerinden olsa gerek bu demeç..Aksi halde;Sayın Vekilimiz milletin zekâsıyla dalga geçmez,dimi sayın halkımız?..Seçimlerde bakalım kimleri aday gösterecekler?..Milletin zekâsıyla dalga geçip,milletin hak ettiği hizmetlerini sürekli öteleyenleri mi?Yoksa gerçekten hizmet edebilecekleri mi?..
    0
    0
    Yanıtla
  • Unutmadan sorayım dedim Sayın Vekilimiz..Büyükşehir Belediye arındı dimi?..Büyükşehir Belediyemizde artık tek fetöcü kalmadı dimi?..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhat (7 yıl önce)
    Akp ilk arinan parti vallahi gülmekten karnima agrilar girdi bunu akp lilere soyleseniz onlarda guler allah askina biz aptalmiyiz öznur hanim kimi kandiriyorsunuz referandum olsun gireceksiniz baskanligi bence siz malatya ya hizmet edin birakin bu isleri bence
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmet (7 yıl önce)
    Sayın Vekil, siz milletin aklıyla dalga mı geçiyor sunuz? Bu millet 30 sene öncesi millet değil. Artık şu kuru siyasi edebiyatları bırakın icraat yapın. Yapamıyorsanız bırakın. Artık sizleri görmek istemiyoruz. Ben AK partiye oy veren biri olarak sizlerden Malatya adına bir icraat görmedim. Boş laflar. Seçimde şu anki milletvekillerinden tek aday olsa inanın oy vermiyecem.
    0
    0
    Yanıtla
  • hekimhanlı (7 yıl önce)İsmet isimli kullanıcı yorumuna
    Sen vermezsen kıyamet kopar...,Aman, bu fikrinden vazgeç.Tüm milletvekillerin senin oyuna ihtiyacı var.Sen olmazsan onlarda olmaz.Sen onların Velinimetisin...Hadi bir abilik yapta affettim sizi de affetmek erdemliliktir ..büyüklüktür.Bu vesileyle bizlerde rahatlarız.Sayende mutlu oluruz ..Hadi aslan parçası.Göreyim seni.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aysel (7 yıl önce)
    Bu habere o kadar çok güldüm. Ne temizliği ya kim gitti.bu millet artık inanmıyor sizlere erken seçim yapılsın ve de sizlerin hiçbirini görmek istemiyoruz.sayın Cumhurbaşkanı'mız akıllı bir insan elbetteki temizlik seçimle yapılacaktır.sadece sabır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü Koçak (7 yıl önce)
    Sayın vekilim, bu TEFÖCÜLER made in Okyanus ötesi ise ( ki ben öyle olduğuna inanıyorum ) bir gün kürecikteki radar üssü önünde sizinle beraber protesto etmek isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan kara (7 yıl önce)
    Malatya da tutuklu mudurleri benmi oraya getirdim. Kim onları mudur yaptıysa Oda suçludur. O müdürler suçludur demiyorum. Eğer tutukluysa şüpheli durumdaysa o mudurleri oraya getirenlerde şüphelidir. Yok ben temizim demeyle millet artık inanmıyor. Millet ne olduğunu biliyor. Tek lider ve sağlam kişi cumhurbaşkanımız. Gerisi boş
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET SİNAN (7 yıl önce)
    buna kararı reis , yargı ve halk verir şüpeli konumunda olan hiç kimse ben temizim deyip aklanamaz doğruyu bilen ALLAH var
    0
    0
    Yanıtla