SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'den 'İnternet Oylaması Hilesi' Talimatı

0
Güncellendi - 2018-06-08 02:42:34
FETÖ'den 'İnternet Oylaması Hilesi' Talimatı
A- A+ PAYLAŞ

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü'nün, mensubu basketbolcu Enes Kanter’in 2016’daki Amerikan Basketbol Ligi All Star kadrosunda yer alması için ByLock üzerinden kampanya başlatarak, internet üzerindeki tüm hilelerin oylamada nasıl kullanılacağının da örgüt üyelerine öğretildiği ortaya çıktı. FETÖ örgüt üyelerine her gün oy kullanmalarını isterken, farklı internet tarayıcılarından da oylamaya girerek, bir günde birden fazla oy kullanmaları talimatını da vermiş.

Malatya Adliyesi’nde yargılaması süren FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davalarının yargılama dosyalarına giren örgütün kriptolu iletişim programı ByLock mesajları üzerinden örgütün üyesi basketbolcu Enes Kanter’in 2016’daki All Star kadrosuna girmesi için kampanya başlatıldığı ve kampanyanın başarılı olması için internet üzerindeki hilelerin de örgüt üyelerine öğretildiği ortaya çıktı.

FETÖ/PDY Silahlı Terör örgütü'nün Malatya’daki üyelerine 9 Ocak 2016 tarihinde ByLock üzerinden gönderilen mesajda; “Kıymetli Dostlar, Enes Kanter’i Batı Konferansında ilk 3’e sokmak için oylamaya yüklenmemiz lazım. Oylama, bilindiği gibi; 1) Twitter üzerinden #NBAVote Enes Kanter yazarak veya böyle bir twiti RT yaparak her 24 saat içinde 1 defa olmak üzere oy verebiliyoruz. 2) Diğer ve daha KOLAY yöntem: vote.nba.com’a girip K harfine tıklayıp Enes Kanter’in yanında VOTE yazan yere tıklıyoruz. VOTE yazan yerde ADDED yazdığında oylama tamam demek. Bu şekilde de 24 saatte 1 oy verebiliyoruz. 1 gün içinde fazladan oy vermek isteyenler farklı tarayıcılar kullanarak (Chrome, Firefox, Opera, Yandex, Dolphin vs 25 - 30 civan farklı tarayıcı yüklenebilir) istedikleri kadar oy verebilir. RİCAMIZ, 18 OCAK A KADAR HER DÜZEYDE, HER TOPL. ÖNCESİNDE SADECE 5 DK AYIRIP HERKESİN HERGÜN OYLAMAYA KATILMASINI SAGLAMALARI. Aynı şekilde turkiyegenclikodulleri.com’dan En iyi sosyal sorumluluk projesi dalında KYM ile koordineli olan SELSEBİL KUYULARINA oy verebilirsiniz. Bu oylama da 15 Ocak’a kadar devam edecek.” talimatı yer alıyor.

10 Ocak 2016 tarihinde Malatya’daki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına ByLock üzerinden gönderilen talimatta, “1,5 milyar kişin in izleyeceği Allstar için son 10 gün. Herkes seferber olmazsa Enesin seçilmesi mümkün değil.” deniliyor.

16 Ocak 2016 tarihinde yine Malatya’daki örgüt mensuplarına ByLock üzerinden gönderilen bir başka talimatta ise, “1, 5 milyar kişinin izleyeceği Allstar için son 10 gün. Herkes seferber olmazsa Enesin seçilmesi mümkün değil. https://t.co/jbBB74QrPK veya www.nba.com” denilerek, örgütün oylama için girebileceği internet sayfaları da paylaşılıyor.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Cehennemdebuzsatanadam (5 yıl önce)
    Burada haber olmasını anlayamadım, tamam da...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen rahatsız olasın diye haber yapmışlardır. Niye rahatsız oldun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Argali (5 yıl önce)
    Vay be bu eylem varya 11 eylülden daha tehlikeli bir eylem Allah korumuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Feyzullah Taş (5 yıl önce)Argali isimli kullanıcı yorumuna
    Bu kadar tiye aldığına göre, yarana dokunmuşlar.
    0
    0
    Yanıtla